Cum a fost salvat un bărbat de la moarte cu o aplicație care te localizează cu precizie
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Un britanic a salvat viaţa unui fermier zdrobit sub jumătate de tonă de fân folosind o aplicaţie pentru a-i ghida pe medici la locul accidentului.

Michael Moss, un britanic în vârstă de 39 de ani, mânca prânzul în grădina sa când a auzit ţipete îndepărtate de ajutor venind din câmpurile din spatele casei sale din Worksop, Notts, potrivit The Mirror.

A alergat în direcţia generală a strigătelor chinuite şi a găsit un tractor oprit cu un fermier lângă el, prins sub o balot de fân industrial de 450 de kg.

Fermierul, cunoscut doar ca Stephen, era imobilizat la pământ de la talie în jos şi într-o durere insuportabilă, strigând: “Ajutaţi-mă”. Michael a sunat la 999 după ce nu a reuşit să mişte singur balotul greu - dar ştia că nu putea să le arate ambulanţei locaţia exactă din cauza faptului că era foarte rural.

A folosit what3words. Ce face aplicația

Gândind rapid, a decis să folosească aplicaţia sa what3words care oferă o locaţie precisă pentru serviciile de urgenţă, folosind trei cuvinte aleatorii ca un cod.

Spunându-le operatorilor cuvintele “dads”, “scorched” şi “hairstyle”, medicii au putut să-l localizeze la o rază de trei metri pătraţi.

Tată a doi copii, Michael a spus: "Fusese ziua de naştere a fiicei mele de şase ani pe 23 iunie, dar eu lucram şi mâncam un sandviş afară înainte de următoarea întâlnire.

"Era în jur de 13:25 şi am auzit un zgomot venind de la vreo jumătate de kilometru distanţă. Unde locuim noi este foarte la țară, când auzi ceva neobişnuit îţi întorci capul. S-a repetat de trei ori şi m-am gândit că nu e un zgomot bun. A trebuit să investighez. Am alergat prin pădurea din spatele casei în şlapi şi încă ţinând sandvişul şi puteam auzi ‘Ajutaţi-mă’ pe măsură ce mă apropiam. O voce bărbătească striga ‘Ajutaţi-mă’.”, a spus el.

"M-am apropiat de un tractor, ceva căzuse de pe furcile cu care lucra. Am văzut balotul de fân şi o jumătate de corp. Am încercat să dau cu umărul în balotul imens de jumătate de tonă, dar nu a mers. L-am întrebat dacă pierde sânge, cum e durerea. Încercam să obţin informaţii pentru apelul la 999. Mi-a spus să iau telefonul. M-am gândit cum să descriu unde sunt pentru serviciile de urgenţă”.

“Un fost şef lucrase în serviciile de urgenţă şi mi-a spus să descarc what3words, dar asta era prima dată când îl foloseam. Când vorbeam la 999 mi-au cerut informații despre unde suntem. Le-am spus că am what3words şi au spus că e bine. A ştiut exact unde eram instantaneu.”

Paramedicii au ajuns la faţa locului după 15 minute şi i-au administrat calmante şi un tranchilizant pentru a-l putea transporta la cel mai apropiat spital la o oră distanţă.

Michael a spus că a putut să-l ajute pe Stephen să-şi sune muncitorii de la fermă care au ajuns şi ei la locul accidentului pentru a încerca să mute baloturile grele. A adăugat: "Stephen era la telefon cu muncitorii lui şi ei credeau că glumeşte. Au început să sosească după vreo cinci-zece minute.

"Era un alt balot de fân deasupra lui, alunecase. Era deasupra capului lui, începea să alunece spre capul lui. Cel mai bun mod de a descrie partea lui inferioară era ca o broască zdrobită. Piciorul lui era într-o poziţie nenaturală”. Fermierul Stephen a rămas cu traume severe la pelvis şi femur, dar Micheal crede că ar fi putut fi mult mai rău dacă nu ajungea acolo când a făcut-o.

El a spus: "Aceste trei minute pe care le-am avut cu what3words au făcut toată diferenţa. Poate salva viaţa cuiva. A făcut diferenţa că am putut să-l ajutăm şi l-a ajutat semnificativ fără nicio îndoială. A fost mai uşor să mă localizeze”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia cu o nevoie de validare

Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale pentru a doua jumătate a lunii mai 2024. Zodiile cele mai avantajate

Sursă foto: Pexels

Vești neașteptat de bune pentru Taur, Fecioară și Pești. Provocări pentru Gemeni și Săgetător

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Compromisuri pentru o zodie

pixel