21 Noiembrie – Intrarea în Biserică a Maicii Domnului sau Sărbătoarea Luminii. Rugăciunea plină de har de rostit AZI!
"Ciocolata ne face mai fericiți, ne creștere puterea de concentrare și scade riscul de accident vascular", a spus Laura Ene, medic primar diabet și boli metabolice.
"O zi minunată începe cu o cafea minunată, continuă cu o cană de cacao cu lapte, la prânz, și se termină cu o bucățică de ciocolată seara. Dacă mai e și un pahar de vin, cu siguranță, ziua a fost perfectă. Cristofor Columb a adus boabele de cacao în Europa. Aztecii și mayașii aveau și un zeu al arborelui de cacao. Și boabele de cacao erau atât de prețioase, încât se foloseau ca monedă de schimb. Conchistadorii spanioli au pus zahărul în băutură, iar ciocolata a apărut în 1800, după ce a fost combinată cu unul de cacao. Iar laptele a fost adăugat în 1875 și de atunci s-au inventat zeci de forme și arome", a povestit Laura Ene, medic primar diabet și boli metabolice.
"Ciocolata are gustul perfect pentru a ne atrage toate simțurile: avem dulce, avem gustul gras și dacă mai adăugăm un pic de sare, cum este ciocolata cu caramel sărat, deja lucrurile devin minunate. Putem consuma pe zi între 20 și 40 de grame de ciocolată, dar depinde și de necesarul de calorii al fiecărei persoane.
Ciocolata ne protejează cardiovascular, conține antioxidanți: polifenoli, catehine, flavonoizi. Aceștia protejează celulele corpului de agresiunile factorilor de mediu, care ne pot schimba în rău celulele corpului", a mai dezvăluit Laura Ene.
"Ciocolata neagră îngrașă mai mult decât cea cu lapte, deoarece conține mai mult unt, ulei de cocos, iar un gram de grăsime are 9 calorii, față de zahăr care ne oferă doar 4 calorii. În același timp, ciocolata neaga are mai mulți antioxidanți și mai mulți polifenoli, datorită cantității mai mari de cacao. Ciocolata cu lapte are mai multă grăsime și mai mult zahăr, iar grăsimea cu zahăr favorizează bolile de inimă. Dacă nu vă puteți reține doar la o singură tabletă de ciocolată, consumați o cană de cacao caldă cu lapte și scorțișoară. De asemenea, puteți mânca ciocolată cu un fruct. Fructul taie un gustul și aroma ciocolatei, dar păstrează sațietatea de care avem nevoie", ne-a sfătuit Laura Ene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Mulți spun că are gust de...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
2025 se apropie cu pași...