CINCISPREZECE superstiții bizare legate de înmormântare
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data actualizării:
Data publicării:
Există câteva superstiții cunoscute legate de înmormântare, pe care oamenii le respectă cu strictețe. Cu toate acestea, există și unele mai puțin răspândite, dar care au o semnificație profundă. Iată despre ce este vorba!

Pierderea cuiva drag este o experiență profundă și foarte dureroasă. În fața acestui moment dificil, oamenii au recurs întotdeauna la tradiții pentru a găsi un mod de a ajuta sufletul celui decedat să treacă mai departe. Fie că este vorba despre slujbe religioase, obiceiuri locale sau practici cu transmitere de la o generație la alta, aceste tradiții au rolul de a oferi consolare și de a facilita trecerea către lumea de dincolo. Ele aduc un suflu de înțelegere și alinare într-un moment în care cuvintele par să fie insuficiente pentru a exprima durerea și tristețea adâncă resimțită în urma pierderii.

Iată câteva superstiții legate de înmormântare!

1. Privitul în urmă la înmormântare

În unele culturi, se crede că dacă te uiți înapoi în timp ce părăsești locul înmormântării, sufletul decedatului ar putea să te urmărească și să rămână legat de tine.

2. Trecerea peste mormânt

Evitarea de a trece direct peste mormântul unei persoane poate fi întâlnită în mai multe culturi. O variantă a acestei superstiții spune că dacă o persoană trece peste mormânt, ar trebui să facă semnul crucii pentru a îndepărta orice ghinion.

Ştiaţi că hipertensiunea arterială este denumită şi „ucigaşul tăcut” pentru că poate să nu prezinte niciun simptom? Aflaţi cum vă puteţi menţine tensiunea în limitele normale.

3. Acoperirea oglinzilor

În unele tradiții, oglinzile sunt acoperite sau întoarse cu fața la perete în casa în care a avut loc decesul. Acest lucru se face pentru a împiedica sufletul decedatului să rămână blocat în oglindă sau pentru a preveni apariția unor spirite rele.

4. Aruncarea pământului peste umăr

După ce mormântul este umplut cu pământ, unii participanți la înmormântare aruncă o mână de pământ peste umăr pentru a împrăștia spiritele rele și pentru a asigura că sufletul decedatului va călători în lumea de dincolo fără probleme.

5. Hainele decedatului

Păstrarea hainelor decedatului poate fi considerată ca având o conexiune directă cu spiritul său. Unii cred că păstrarea acestor obiecte personale poate aduce liniște sufletului sau, dimpotrivă, poate aduce ghinion în casă.

Zodia care trece prin schimbări legate de familie și locuință în FEBRUARIE. Are nevoie de maturizare!

6. Sunetul clopotelor și tobelor

În multe culturi, sunetul clopotelor sau tobelor în timpul unei înmormântări are rolul de a alunga spiritele rele și de a anunța trecerea către lumea de dincolo. Uneori, acest sunet poate servi și drept mijloc de ghidare pentru sufletul decedatului.

7. Fuga rapidă din cimitir

Se spune că a pleca rapid din cimitir după înmormântare poate alunga spiritele rătăcitoare și poate preveni ca acestea să vă urmărească.

8. Lumânări și foc

În unele culturi, se aprind lumânări în jurul sicriului sau pe mormânt pentru a ajuta sufletul decedatului să își găsească calea în lumea de dincolo. Focul poate fi, de asemenea, considerat purificator și protector împotriva spiritelor rele.

9. Spălarea mâinilor

După participarea la o înmormântare, în unele culturi, oamenii pot avea obiceiul de a-și spăla mâinile pentru a îndepărta orice energie negativă sau ghinion asociat cu evenimentul.

Superstițiile anului bisect. Ce NU trebuie să faci

10. Ferestre deschise sau închise

Există credința că ferestrele casei ar trebui să fie deschise pentru a permite sufletului să plece liber sau, dimpotrivă, să fie închise pentru a împiedica spiritul să rămână în casă.

11. Dezmierdarea animalelor

În unele tradiții, se spune că animalele de la domiciliu ar trebui să fie dezmierdate și hrănite după o înmormântare, pentru a asigura armonia și pentru a preveni apariția spiritelor rele.

12. Sărutarea mortului

Există unele credințe conform cărora sărutarea persoanei decedate la un moment dat în timpul înmormântării poate aduce noroc sau poate ușura călătoria sufletului.

OPT SUPERSTIȚII ale lunii februarie care te vor surprinde

13. Ținuta neagră

Îmbrăcarea hainelor negre în timpul perioadei de doliu este o tradiție comună în multe culturi. Se crede că negrul simbolizează doliul și respectul față de persoana decedată.

14. Pasul stâng cu piciorul

Se spune că dacă, accidental, faci primul pas cu piciorul stâng în timpul unei înmormântări, acest lucru aduce ghinion sau poate încurca sufletul decedatului.

15. Purtarea obiectelor de protecție

Unele persoane poartă obiecte de protecție, cum ar fi cruciulițe sau amulete, în timpul unei înmormântări pentru a se apăra împotriva energiilor negative.

Citește și Uite semnele Apocalipsei! Ce ne zice Biblia despre SFÂRȘITUL LUMII

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale a doua jumătate a anului 2024 pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță. Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu o rutină nouă

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Mai multă socializare pentru o zodie

Freepik.com

Ce tip de femeie ești în funcție de data nașterii? Iată trăsăturile speciale care te definesc!

pixel