Cele mai frumoase declarații de dragoste din istorie. Cui au aparținut?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Vrei să știi care sunt unele dintre cele mai faimoase scrisori de dragoste din istorie? Iată-le!

Astăzi, scrisorile de amor au fost înlocuite cu mesaje text, mai mult sau mai puțin inspirate.

Totuși, în trecut, scrisorile de dragoste aveau o însemnătate aparte și aduceau extrem de multă emoție. Află care sunt unele dintre cele mai cunoscute!

1. Ernest Hemingway către Marlene Dietrich

Ernest Hemingway a fost un romancier american, câștigător al Premiului Nobel. Acesta a fost cunoscut ca scriitor de mare însemnătate. Pe lângă talentul literar, era celebru și pentru masculinitatea sa. Cu toate acestea, a reușit să își arate partea mai vulnerabilă, prin scrisorile trimise către actrița Marlene Dietrich.

Fiica actriței susține că cei doi au fost doar prieteni buni. Totuși, iată ce îi declara scriitorul lui Marlene Dietrich, într-o corespondență care datează între 1949 și 1959, un interval în care au fost trimise aproximativ 30 de scrisori: "Nu îți pot spune cum m-am simțit de fiecare dată când m-ai cuprins în brațele tale. M-am simțit acasă.”

2. Napoleon către Joséphine

Napoleon Bonaparte a rămas în istorie pentru conducerea sa nemiloasă. Însă, ca fiecare mare conducător, Napoleon avea și o latură mai sensibilă și mai blândă, pe care a arătat-o mai ales în scrisorile sale către Josephine, soția sa. Acest lider miliar a continuat să îi scrie acesteia ani la rând după despărțirea lor.

Astfel, nu a ezitat să îi spună lui Josephine cât de dor îi era de ea, chiar dacă a lăsat-o, pentru că aceasta nu putea avea copii. „De când te-am lăsat, am fost mereu deprimat. Știu să fiu fericit doar când sunt lângă tine. Trăiesc doar pentru amintirea mâinilor tale, a mângâierilor, a lacrimilor și a afecțiunii tale. Farmecele tale mi-au oferit deopotrivă o arsură, dar și o strălucire. Ești ca o flacără în inima mea.”

3. Frida Kahlo către Diego Rivera

Frida Kahlo a fost căsătorită cu colegul său, artistul Diego Rivera. În ciuda relației furtunoase a celor doi, aceștia s-au iubit foarte mult, lucru pe care îl putem afla inclusiv din scrisorile femeii către Diego. Această corespondență se întinde pe parcursul celor 27 de ani de relație și creionează o legătură puternică, intensă, care a existat fără îndoială între cei doi.

Într-o scrisoare din jurnalul Fridei Kahlo, aceasta punea pe foaie o intimitate emoțională de o profunzime fără margini: "Nimic nu se compară cu mâinile tale și nimic nu seamănă cu verdele auriu al ochilor tăi. Corpul meu este plin de tine, zile și zile. Degetele mele ating sângele tău. Toată bucuria mea este să simt viața, izvorând din fântâna ta de flori.”

4. Juliette Drouet către Victor Hugo

Actrița franceză a renunțat la cariera actoricească după ce l-a întâlnit pe Victor Hugo. Relația lor a fost foarte pasională, iar asta se vede în numeroasele scrisori care au rămas mărturie.

„Dacă aș fi o femeie deșteaptă, te-aș putea descrie, pasărea mea superbă, cum unești în tine frumusețile formei, penajului și cântecului! Ți-aș spune că ești cea mai mare minune a tuturor epocii și ar trebui să spun doar adevărul simplu... Nu ești doar spectrul solar cu cele șapte culori luminoase, ci soarele însuși, care luminează, încălzește și revigorează! Asta ești tu, iar eu sunt femeia umilă, care te adoră.”

Vezi și: Cele mai romantice melodii românești. Ce se regăsește în top și ce poți să asculți?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel