Ce transformări aduce Pluto când se află în semne de APĂ? Caracteristici unice de care să ții cont
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Pluto reprezintă planeta transformării, a puterii, a viselor și a iluziilor. Este asociată cu lumea interlopă, dar și cu forțele subconștiente. Iată ce semnificație are Pluto în zodiile de apă.

Pluto face referire la planeta care a fost numită după zeul grec, Hades. Deși Pluto reprezintă tot ce înseamnă transformare, poate să arate și modul în care te disciplinezi. Sau cât ești de sârguincios. Dacă ne raportăm la istorie, această planetă a fost descoperită abia în 1930. Așadar, putem trage concluzia că este relativ nouă în hărțile natale.

Tu știi în ce semn era Pluto atunci când te-ai născut? Și ce înseamnă cu adevărat această planetă în astrologie?

Ei bine, semnul în care se află Pluto la momentul nașterii simbolizează creșterea sau capacitatea de reînnoire. Dar și unde o vei experimenta. În funcție de plasarea într-o anumită casă sau într-un semn, Pluto indică putere, moarte sau transformare.

De pildă, dacă Pluto tranzitează Casa a 6-a sau a 8-a, acel nativ poate simți nevoia să se schimbe, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional.

Din 2008 până în prezent, Pluto se află în semnul Capricornului, unde va rămâne până în 2024. Între 23 martie și 11 iunie, va exista un scurt tranzit în semnul Vărsătorului. O să avem și o scurtă revenire în Capricorn, între 30 iunie 2023 și 22 ianuarie 2024.

Pluto este o planetă care se mișcă foarte încet, de aceea poate să definească provocările și problemele specifice unor generații întregi. Cât rămâne Pluto într-un semn? Se pare că în ultima sută de ani, Pluto a trecut doar prin șapte semne din zodiac.

Da, această planetă stă între 12 și 31 de ani într-un semn. Durează aproape 248 de ani până când planeta transformării tranzitează toate cele 12 semne zodiacale.

Semnele de Apă sunt: Rac, Scorpion și Pești.

Pluto în Rac (1914 - 1939)

După cum știm, Racul este un semn zodiacal sensibil, emoțional. Pluto iubește secretele, iar asta devine o problemă în momentul în care Racul se retrage prea mult în propria carapace. De obicei, îi învinovățește pe ceilalți când încetează să mai încerce.

Și da, Racul este semnul care stăpânește casa. De obicei, este un semn util și matern, căruia îi face plăcere să fie în preajma oamenilor și care îi poate influența în transformarea lor. Au nevoie de o conexiune emoțională reală, dar tind să aibă probleme când trebuie să găsească modalități de a o exprima.

Ce s-a întâmplat când Pluto a fost în Rac? Piața bursieră s-a prăbușit, a fost stabilit New Deal, a avut loc al Doilea Război Mondial și Marea Depresiune a lovit America.

Pluto în Scorpion (1984 - 1995)

Planeta care conduce Scorpionul este Pluto. Din acest motiv, se spune că Scorpionul are o reputație întunecată și misterioasă. Pluto în Scorpion reușește să amplifice trăsăturile naturale ale Scorpionului, fie bune sau rele: secrete, emoții intense, schimbări de dispoziție sau stare de rebeliune.

Mai mult, Scorpionul este cel care guvernează sexul, moartea și transformarea. Vorbim despre nativi intrigați de mister și curiozitate.

Ce s-a întâmplat cât timp Pluto a fost în Scorpion? S-a descoperit SIDA, a început războiul din Golful Persic, iar Uniunea Sovietică a fost dizolvată.

Pluto în Pești (1798 - 1823; 2044 - 2068)

Transformările destul de tulburătoare ale lui Pluto sunt foarte grele pentru Pești, semne emoționale și destul de sensibile. Cu Pluto în Pești, totul se simte la fel cu o rană deschisă. Mai ales că Peștii sunt preocupați de durerea celorlalți, ca și cum ar fi al lor.

Peștii sunt cei care guvernează intuiția, visele și emoțiile. Și datorită creativității și imaginației lor, Pluto dă acestui semn sentimentul că poate realiza ceva mai mare decât el.

Fiindcă vorbim despre anii 2044, această generație se va naște în viitorul îndepărtat și se va trezi în urma efectelor ulterioare ale deceniilor precedente, în timp ce încearcă să afle cum să facă totul mai bun.

Ultima dată când Pluto a fost în acest semn, poezia a prins rădăcini cu scriitori precum Byron și Keats și s-au născut compozitori de muzică celebri, precum Beethoven.

Vezi și: Ce transformări aduce Pluto când se află în semne de FOC? Caracteristici unice de care să ții cont

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Eclipsa de soare. OPT curiozități care te-ar putea fascina!

Azi, avem o Eclipsă de Soare/Lună Nouă în Berbec. Iată...

Cele PATRU zodii afectate de Eclipsa de Soare

Previziuni astrale. Eclipsa de Soare se va petrece în...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie va avea de împărțit multe reproșuri!

freepik.com

Săptămână de foc pentru trei zodii. Două au de muncă în relații, iar alta se supără la serviciu

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care va fi masochistă

pixel