Ce-și notează Zodiile în fiecare zi. Jurnalele Zodiilor
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
A scrie într-un jurnal este un act benefic care poate să îți pună ordine în minte. Pe 22 septembrie, sărbătorim ziua jurnalului. Ce crezi că își notează fiecare Zodie?

Obiceiul de a ţine un jurnal ar fi fost practicat de femeile de la curtea regală japoneză, în jurul secolului al X-lea, care au simţit nevoia să aşterne însemnări personale în aceste „cărţi de pernă”, după cum erau denumite deoarece erau ascunse sub perne, potrivit daysoftheyear.com. Mult mai devreme, însă, a existat obiceiul de a ţine jurnale, cum a fost cazul împăratului roman şi filosofului stoic Marcus Aurelius (121-180), care obişnuia să îşi scrie reflecţiile şi observaţiile într-o colecţie personală de însemnări, „Gânduri către sine însuşi”. 

În fiecare an, la 22 septembrie, este marcată Ziua jurnalului (#DearDiaryDay), prin care se încurajează continuarea, chiar şi în vremurile moderne, a practicii scrierii într-un jurnal, un obicei cu o vechime de cel puţin zece secole şi cu beneficii dovedite, atât pentru cel care scrie, cât şi pentru cititor, astfel de culegeri de însemnări zilnice, de obicei din viaţa personală, reprezentând adevărate capsule ale timpului. Citește și TREI motive să începi chiar azi să scrii într-un jurnal.

Jurnalele Zodiilor

Berbec/ Ascendent în Berbec

Berbecul ține un jurnal legat de activitățile pe care le are de făcut, însă deseori rupe foi din el și le lasă peste tot prin casă. Nu ține să scrie neapărat ceva artistic, ci mai degrabă un fel de „reminder” pe hârtie. Deseori notează anumite obiective și competiții la care are de gând să se înscrie. 

Taur/ Ascendent în Taur

Nu are doar un jurnal, ci trei. În primul notează ce mănâncă, care este dieta săptămânală și ce mai are de cumpărat. În al doilea scrie ce are de făcut la muncă, astfel încât să rămână organizat, iar în al treilea își scrie planurile de viitor pe zece ani, astfel încât să nu se ia pe sine prin surprindere.

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

Are o agendă legată în piele unde își notează în grabă câteva gânduri, idei, fraze în engleză sau franceză, câteva cuvinte din germană pe care nu știe cum să le traducă exact. Este și agenda pe care o ia cu el la cursurile de marketing la care s-a înscris de curând. 

Rac/ Ascendent în Rac

Are un fel de jurnal în care nu se prea omoară cu scrisul, ci mai degrabă lipește acolo foi decupate din ziare vechi pe care nu se îndură să le arunce încă. Are acolo și niște diplome mai vechi, îndoite, dar și câteva fotografii de familie. Uneori mai notează datele de naștere ale celor dragi, să fie sigur că nu uită.

Leu/ Ascendent în Leu

Își notează ce face zilnic și apoi recitește frecvent și se laudă singur, zâmbind către sine și acțiunile sale inspirate. Uneori notează lucruri care nu s-au întâmplat chiar așa, dar se gândește că e nota sa personală acolo, talentul său artistic. 

Fecioară/ Ascendent în Fecioară

Uneori scrie mici versuri, alteori citate. Îi plac anumite poezii și preferă să le noteze acolo. Are momente când scrie ce s-a întâmplat în ziua respectivă și apoi rescrie pentru că i se pare că nu a redat exact întâmplările. Are și câteva rețete pe acolo, dar nu le-a încercat niciodată. 

Balanță/ Ascendent în Balanță

Sigur că are un jurnal, nu contează neapărat că nu are mereu timp să scrie în el, ci mai degrabă că este frumos colorat, strălucitor și are și paginile parfumate, ți-e mai mare dragul. E posibil să facă liste cu argumente pro și contra, iar apoi să le lase așa și să nu ia oricum nicio decizie. 

Scorpion/ Ascendent în Scorpion

Are un jurnal, dar nu își notează gândurile în el. Dacă îl găsește cineva și află ce a scris? Dacă va fi folosit apoi împotriva sa? Uneori exersează mai multe tipuri de a scrie, se bucură de valoarea caligrafiei. Alteori doar se face că scrie în jurnal pentru a atrage atenția asupra naturii sale profunde.

Săgetător/ Ascendent în Săgetător

Are un jurnal de călătorie presărat cu citate din marii filosofi germani. Este tocit de vremuri și a vărsat și apă la un moment-dat pe copertă, noroc că a șters repede. Își notează des mici detalii pe care le observă la oamenii din jur, sau la locurile unde ar vrea să revină la un moment-dat. 

Capricorn/ Ascendent în Capricorn

E posibil să aibă două jurnale, într-unul notează ce cărți a citit și la ce îi folosesc, dar și alte trimiteri către alte cărți pe care trebuie să și le cumpere. Al doilea are legătură cu ce anume mai trebuie să facă pentru a fi promovat la serviciu. Notează chestii des și le poartă cu el peste tot. 

Vărsător/ Ascendent în Vărsător

Scrie tot felul de chestii năstrușnice și ilizibile. Nu mai revine asupra lor niciodată, că oricum a trecut la alte idei. E un talemș-balmeș de nedescris pe acolo, cu numere de telefon și alte pasaje subliniate multicolor. Își notează idei despre anumite personalități politice ale vremii. 

Pești/ Ascendent în Pești

Când nu scrie, sigur desenează ceva. Are versuri întregi pregătite pentru cântecele din albumul pe care visează să îl lanseze cândva. Ah, da, își notează și visele, le povestește cu lux de amănunte pe pagini întregi pe care apoi le colorează subtil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop săptămâna 15-21 aprilie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

Sursă foto: Pexels

Final de aprilie cu evenimente neașteptate pentru Taur, Leu, Scorpion și Vărsător

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie va avea de împărțit multe reproșuri!

freepik.com

Săptămână de foc pentru trei zodii. Două au de muncă în relații, iar alta se supără la serviciu

pixel