Ce sfânt îți ocrotește zodia? Iată protectorii fiecărui semn zodiacal
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Află care sunt sfinții protectori ai zodiei tale!

Fiecare semn din zodiac se află sub protecția unui sfânt. Este important de reținut acest lucru, astfel încât să îl poți chema în ajutor, de fiecare dată când simți nevoia. 

Berbec: Sfântul Sebastian și Sfântul Apostol Petru

Se știe despre Sfântul Sebastian că era ocrotitorul tuturor soldaților, al atleților, dar și al bolnavilor de ciumă. Berbecii sunt sportivi grozavi, așa că acest sfânt îi ocrotește pe acești nativi. Totodată, Apostolul Simon Petru este asemănat cu cei din zodia Berbecului.

La fel cu un Berbec veritabil, Sfântul Petru era o persoană impulsivă, care doar prin simpla sa prezență, reușea să se remarce, grație abilităților de lider. Ba mai mult, acest sfânt a fost împuternicit de către Dumnezeu pentru a decide cine pășește sau nu pe porțile raiului. Era o fire autoritară, precum Berbecul.

Taur: Sfântul Arhanghel Mihail și Sfântul Apostol Simon Zilotul

Taurul este ocrotit de Sfântul Arhanghel Mihail, prinț al serafimilor. Acesta a fost unul dintre cei mai cinstiți dintre îngeri, fiind numit și Mare voievod sau Arhistrateg.

În plus, Taurul are un alt sfânt protector: Apostolul Simon Zilotul. Este cunoscut și sub denumirea de Simon Canaanitul, o persoană extrem de încrezătoare în propriile forțe, întocmai ca Taurul. De asemenea, punea mult accent pe partea materială și era încăpățânat, precum nativii acestei zodii de pământ.

Gemeni: Sfântul Apostol Iacob

Iacob, un apostol tânăr, fiu al lui Alfreu, este unul dintre cei 12 apostoli și reprezintă modelul intelectualului. De aceea, este considerat sfântul protector al celor din zodia de aer, Gemenii. Acest apostol era inteligent și se remarca printr-o abilitate incredibilă de a-și expune ideile. În schimb, Iacob putea fi și ușor schimbător sau nestatornic. Să nu uităm că acestea pot fi și "calități" ale acestor nativi. 

Rac: Sfântul Apostol Andrei

Sfântul Apostol Andrei poate fi considerat ocrotitorul celor născuți sub semnul Racului. La noi în țară, este cunoscut și drept ocrotitorul României. De fapt, Andrei era un familist, un idealist. Dar și un pacifist care preferă liniștea și urăște conflictele. Această caracterizare spune totul despre nativii acestei zodii de apă. Sfântul Andrei era și un om sensibil, calm, ce era în stare de orice sacrificiu pentru familia sa.

Leu: Sfântul Apostol Ioan

Cum sunt Leii? Remarcabili, ies de fiecare dată în evidență grație magnetismului lor specific. La fel era și Sfântul Apostol Ioan. Atrăgea instant mulțimile, era un orator desăvârșit și se simțea în largul lui atunci când primea atenția celor din jur. Avea o personalitate puternică și nu se sfia să îi convingă pe alții de ceea ce credea el însuși că era corect. Deținea și o personalitate generoasă, era iubitor.

Fecioară: Sfântul Antonie cel Mare și Sfântul Apostol Filip

Fecioara este ocrotită de Sfântul Antonie cel Mare, un doctor dat Egiptului de către Dumnezeu. Conform doxologia, aflăm că nicio persoană care se întorcea de la cel sfânt nu era trist, iar cine se ducea mâniat, devenea prietenos și iubitor. Să nu uităm că Fecioarele pot fi prieteni de nădejde. 

Cine era Sfântul Apostol Filip? Tipologia persoanei calculate, profunde și precaute. Știa să își planifice activitățile până la cele mai mici detalii. Așa că nu are cum să nu protejeze Fecioarele extrem de meticuloase și perfecționiste.

Balanță: Sfântul Apostol Bartolomeu

Pentru ce sunt populari nativii Balanță? Chiar pentru diplomația lor, dar și pentru tact și putere de convingere. Sfântul Bartolomeu era văzut ca o persoană foarte echilibrată, care ura minciuna și înșelătoriile. Nu în ultimul rând, acești nativi sunt persoane corecte, capabile să treacă peste munți și văi ca să obțină ceea ce vor.

Scorpion: Sfântul Valentin și Sfântul Toma

Unul dintre ocrotitorii Scorpionului este Sfântul Valentin, patron al dragostei! Însă acești nativi sunt protejați și de Sfântul Toma, numit și Toma Necredinciosul. Era pasional, ambițios, orgolios, la fel cu nativii Scorpion.

Săgetător: Sfântul Apostol Iacob 

Protectorul nativilor Săgetător este Sfântul Apostol Iacob, fiul lui Zevedei. Este unul dintre cei trei apostoli care au pus temeliile bisericii, fiind văzut ca un întemeietor spiritual. A fost renumit nu doar pentru faptele sale, ci și pentru spiritul de cooperare, pentru dreptatea de care ținea cu dinții, dar și pentru onestitatea debordantă. Asemenea Săgetătorului, acest apostol era un amator al călătoriilor.

Capricorn: Sfântul Iosif și Sfântul Apostol Matei

Capricornul este ocrotit de Sfântul Iosif, tatăl lui Iisus, dar și de Apostolul Matei, care colecta impozite și taxe în guvernul roman. Era o persoană mândră de poziția pe care o ocupa, dar nu făcea abuzuri. Era, în schimb, corect, integru și foarte ambițios. Precum Capricornii ambițioși și conștiincioși, însetați de succes.

Vărsător: Sfântul Apostol Iuda Tadeul

Cine a fost Iuda Tadeul? Cel care îi ajuta pe cei lipsiți de apărare. Este, în egală măsură și protectorul cauzelor nobile. Pe scurt, sărea mereu în sprijinul celor năpăstuiți. Vărsătorii au nevoie de acest ocrotitor, deoarece, deși sunt persoane creative, cu sete de cunoaștere, au tendința să se lase repede descurajați.

Pești: Sfântul Apostolul Iuda Iscarioteanul

Da, este drept că vorbim despre apostolul care l-a vândut pe Hristos pe 30 de arginți. Dar să amintim părțile favorabile ale acestui apostol care îi ocrotește pe nativii Pești. Acesta era, de fapt, o persoană timidă, retrasă, sensibilă. Dar cădea ușor în depresii și putea fi influențat.

Peștii sunt nativi sensibili, familiști și înțelegători. Însă, de multe ori, simt că nu se regăsesc în ceea ce se întâmplă în jurul lor. Sunt visători și tind să se piardă ușor în peisaj.

Citește și: La ce păcat ești cel mai predispus în funcție de zodie?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

freepik.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care va fi dezamăgită de prieteni

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

pixel