Arta manipulării! Cum te controlează alții fără să-ți dai seama?
Manipulatorii folosesc tactici...
În timpul sarcinii, alegerea alimentelor trebuie să fie cât mai variată, o condiție fundamentală pentru o alimentație echilibrată. Acest lucru se datorează faptului că niciun aliment nu poate fi considerat complet în sens absolut, adică să conțină toți nutrienții (carbohidrați, proteine, grăsimi, vitamine, săruri minerale și fibre) în cantitățile necesare pentru a acoperi nevoile mamei și ale copilului nenăscut.
Dacă nu există indicații speciale de la medicul personal, este bine să consumați la fiecare masă:
Este bine să preferați grăsimile de origine vegetală: cel mai bun dintre toate este uleiul de măsline extravirgin, scrie Fundația Veronesi.
Este întotdeauna recomandabil să moderați consumul de:
În schimb, acestea ar trebui eliminate complet:
Vorbim despre doi micronutrienți foarte importanți pentru femeile însărcinate: iodul și acidul folic. Iodul este esențial pentru dezvoltarea corectă a fătului: din acest motiv, specialiștii recomandă femeilor însărcinate o rație mai mare (de la 150 normale la 220 micrograme/zi). Tot în acest caz, aportul de iod depinde de dietă: peștele și produsele pescărești, legumele și cerealele sunt bogate în în iod.
Acidul folic, care este forma sintetică a vitaminei B9, este folosit de organism pentru reproducere și diviziunea celulară; din acest motiv suplimentarea cu acid folic este de obicei necesară încă din primele săptămâni de concepție.
O deficiență a acestui nutrient, de fapt, crește riscul de malformații neonatale, cum ar fi formarea spinei bifida. Acidul folic este prezent în legumele cu frunze verzi, anghinare, napi , drojdie de bere, cereale - în special cereale integrale - în leguminoase, gălbenușuri de ou, ficat, kiwi și căpșuni.
Citește și:
După cum ştim cu toţii, lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate, datorită vitaminei C, care ajută la întărirea sistemului imunitar, ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor şi contribuie la pierderea kilogramelor. În afară de aceasta, conţine substanţe care ajută la prevenirea cancerului, reglarea tensiunii, este considerată chiar benefică pentru sănătatea psihică, pentru că ajută împotriva stresului şi a depresiei, scrie Rador, citând Actualno.
Cea mai bună modalitate de a profita la maximum de lămâi şi cojile lor (dacă nu sunt tratate chimic) este să le congelaţi, să le daţi pe răzătoare şi să le consumaţi. Lămâile congelate au un gust diferit faţă de lămâile păstrate la temperatura camerei, din cauza diferenţelor de niveluri de aciditate. Îngheţarea lămâilor le reduce aciditatea, care îşi va reveni numai atunci când fructul este dezgheţat. Cu toate acestea, se ştie puţin despre beneficiile cojii de lămâie.
Coaja de lămâie conţine de 5 până la 10 ori mai multe vitamine decât sucul de lămâie, aşa că cu siguranţă ar trebui folosită şi nu doar aruncată. Coaja congelată are un gust grozav, doar asiguraţi-vă că aţi spălat bine lămâile înainte de a le pune la congelator! Coaja de lămâie oferă un gust unic, răcoritor, alimentelor şi băuturilor. Are un gust grozav în salate, ca ingredient principal în îngheţată sau ca adaos la această delicatesă şi chiar merge bine cu spaghetele. Este important ca lămâia să fie complet congelată, înainte de a o adăuga în mâncare, deoarece coaja congelată are un gust mult mai bun decât coaja obişnuită. Iată de ce tot mai mulţi oameni folosesc acest truc la gătit, aşa că încercaţi-l singuri şi dvs.!
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Manipulatorii folosesc tactici...
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Mulți spun că are gust de...
Somnul este vital pentru...
Iată câteva previziuni...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Astrologul Daniela Simulescu...
2025 se apropie cu pași...