Ce reprezintă Sappho în harta ta natală și de ce face referire la abilitățile artistice
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Sappho este un asteroid descoperit în 1864 în India, cu o perioadă orbitală de 3.48 ani. Află ce impact astrologic are în harta ta natală și de ce face referire la valori și vocație artistică.

Sappho a fost o poetă din Grecia. S-a născut în insula Lesbos, în jurul anilor 640 I.Hr și se ocupa de organizarea cercurilor literale dedicate Afroditei, zeița frumuseții și a iubirii. Se spune că Sappho avea în grijă și fetele de viță nobilă, cărora le preda muzică, poezie sau dans.

Stilul său de viață, dar și identitatea ei, poți fi dezbătute amplu de istorici. Totuși, lucrările poetei Sappho sunt homoerotice, pline de afecțiune și dragoste pentru semenii ei. Trebuie să menționăm faptul că Sappho s-a bazat pe insula Lesbos, de aceea munca sa a fost asociată cu dragostea și apropierea dintre persoanele de același sex.

Sappho poate vorbi despre grija și implicarea în relațiile queer sau orice altă formă de solidaritate care se află în afara unei ordini sociale dominante. Ea îți poate demonstra care este locul din viața ta în care te simți înțeles, văzut și în care poți să te afirmi. De exemplu, dacă Sappho este în Taur, în Casa a 11-a, cea a comunității, poate să indice un grup social care îți oferă validare. Dacă este în Scorpion, în Casa a 7-a, a parteneriatelor intime, vorbește despre partenerul de viață.

Pentru că Sappho a fost catalogată o poetă lirică de seamă a antichității grecești, are legătură și cu sentimentele, cu pasiunea și cu profunzimea. Fiecare trăire pe care o avea era introdusă într-un eseu. Asteroidul este asociat și cu termeni importanți, precum acceptare, intimitate, afecțiune, dragoste, colaborare, pasiune și libertate de expresie.

Avem capacitatea să o descoperim pe Sappho în zonele în care există o puternică transmisie personală, iar acest asteroid este cel care înfățișează vocația artistică, valorile noastre, dar și sociabilitatea. În astrograma natală, Sappho poate să creeze legături cu cei din jur, ținând cont de aceleași principii, valori sau simțuri. În acest caz, vorbim și despre schimb, pentru că este important ceea ce avem în comun cu cei din jur.

Plasarea lui Sappho în harta natală poate să ne dezvăluie abilitățile poetice, dar și modul în care îi putem captiva pe ceilalți. Sappho domnește și asupra prieteniilor puternice, dar îți poate arăta cum să te exprimi din punct de vedere intim și cât de devotat să fii celor din jur. Dacă ai un Sappho puternic în harta natală, înseamnă că ești o persoană care atrage mulți oameni și că ceilalți se simt bine când sunt în compania ta.

Sappho ne învață să trăim cu intensitate și să fim o sursă de inspirație pentru cei din jur. Cu ajutorul ei, putem să creăm adevărate punți de legătură între noi și ceilalți.

Vezi și: Cine este Chiron în harta ta natală și de ce se spune că este o "rană nevindecată pentru totdeauna"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Eclipsa de soare. OPT curiozități care te-ar putea fascina!

Azi, avem o Eclipsă de Soare/Lună Nouă în Berbec. Iată...

Cele PATRU zodii afectate de Eclipsa de Soare

Previziuni astrale. Eclipsa de Soare se va petrece în...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care își glorifică prea mult trecutul

pixel