Ce reprezintă CERES în astrograma ta natală?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Asteroizii din harta ta natală au un rol esențial, pentru că acționează ca o distribuție de personaje. Mai exact, au capacitatea să adauge detalii și noi dimensiuni istoriei tale emoționale, dar și dinamicii relațiilor. Chiar dacă planetele și semnele au primit rolul principal, nu trebuie să uităm de asteroizi. Iată ce reprezintă Ceres în astrograma ta natală și ce trebuie să știi despre el.

Există peste 12.000 de asteroizi în sistemul nostru solar, care au primit tot felul de nume, ca Merlin, Nancy sau Pecker. Totuși, majoritatea astrologilor își concentrează atenția în jurul celor mai importanți asteroizi, precum Ceres, Pallas, Juno sau Vesta. Aceștia au fost descoperiți în secolul al XIX-lea și sunt considerați asteroizi esențiali. Mai mult, Ceres este văzut ca cel mai mare obiect din centura de asteroizi, dintre Marte și Jupiter.

În mod popular, cea mai mare parte a asteroizilor sunt numiți după zeități sau zeițe. De exemplu, femeile renumite în antichitate au fost des denigrate, dar, dacă le reinterpretam prin lentilele evoluției, acestea pot trezi în noi posibilități de autorealizare.

Ce înseamnă Ceres în astrograma ta natală?

Ceres este numele roman pentru Demeter, zeița Recoltei. Aceasta este o figură maternă titanică și copleșitoare. Atunci când Persefone, fiica lui Ceres, a fost răpită de Pluto, zeul lumii interlope, Ceres a fost cea care a dezlănțuit foametea veșnică pentru toate formele de viață, până când fiica ei se va întoarce.

Doar dacă zeii încheiau o înțelegere se putea restabili din nou echilibrul. Așadar, Persefona își petrecea șase luni pe an deasupra pământului, alături de Ceres, în lunile de primăvară și vară. În perioada de toamnă și iarnă, trebuia să stea șase luni cu noul ei soț, ca regina a iadului.

În harta natală, Ceres este cea care vorbește despre echilibru, anotimpuri și cicluri. Totodată, ne vorbește și despre sentimentele și atașamentele care ne pot arunca în dezordine. Tot Ceres îți poate oferi indicii despre vremurile în care te-ai simțit sufocat de părinți sau despre părțile care încă mai au nevoie de hrană. Gândește-te și la parcursul tău sentimental. Viața ta amoroasă este dezechilibrată? Sau risipește tot ce îi iese în cale?

Astfel, Ceres aduce rolurile pe care le îndeplinim în calitate de părinte, dar și de copil. Amplasarea să ne învață cum avem grijă de noi, de ceilalți dar și de ceea ce avem nevoie ca să ne simțim cât mai bine din punct de vedere fizic, spiritual și emoțional.

În harta noastră natală, energia Ceres recunoaște rolurile paradoxale pe care le avem atât ca propriul nostru părinte, cât și în calitate de copil. Amplasarea sa ne învață unde ne asigurăm cu ușurință îngrijire pentru noi înșine și de ce avem nevoie pentru a ne simți cel mai bine din punct de vedere fizic, emoțional și spiritual.

Potrivit Astrology.com, Ceres cuprinde o abordare holistică, pe baza căreia putem să devenim cel mai bun îngrijitor al propriei persoane. Dacă nu ne înțelegem Ceresul natal, nu putem să luptăm cu nevoile noastre nesatisfăcute. Sau putem fi confuzi în legătură cu deciziile pe care le luăm pentru copilul nostru interior. Acest asteroid pune pe primul loc explorarea profundă, cele mai mari priorități ale noastre, dar și nevoile.

Astrologul Steve Jud dezbate, la rândul lui, imensa importanță a lui Ceres și o aduce în discuție ca Zeiță a Recoltei. Vorbește despre oferirea de hrană ca schimb de iubire între părinți și copii. La nivel global, Ceres oferă omenirii ideea că alimentele trebuie să fie distribuite corect și atent, între toate popoarele. Continuă prin a discuta și despre modul în care te lași hrănit, din punct de vedere sentimental. Cât îi lași pe ceilalți să te îmbrățișeze sau cât oferi tu îmbrățișări celor din jur.

Dacă o planetă personală sau Ascendentul nostru intră în strânsă legătură cu Ceres, va arăta un rol feminin puternic în viața noastră, ca o natură practică care ne ajută să punem mâncare pe masă.

Citește și: Semnificaţia Lunii în harta natală: Semnul tău lunar dezvăluie totul despre relaţiile din viaţa ta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel