Ce este contractul relațional? „Bagajul” și „bocancii” cu care intrăm într-o relație. Intenție pentru Luna Nouă din semnul Racului
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
De cele mai multe ori oamenii intră în relații fără să își dea seama cu ce bagaj emoțional imens vin, cât de multe proiectează asupra partenerului, câtă presiune aduc în cadrul relațional. 

În cadrul interviurilor Astrosens.ro, în conversația cu astrologul Daniela Simulescu, psihologul și astrologul Matei Crişan a punctat importanţa experimentării şi a cunoaşterii de sine înainte de a ne angaja într-o relaţie pe termen lung.

Cât de mult contează experimentarea sexuală într-o relație?

„În 2004 a fost organizat un studiu la care au participat mii de cupluri şi - foarte pe scurt - concluziile acelui studiu erau împărțite pe mai multe capitole. Unul dintre capitole vorbea despre experimentarea sexuală, care este mult mai mult decât a fi într-o relaţie sexuală cu o persoană. Este despre a te cunoaşte pe tine, a cunoaşte cum eşti structurat/ă, care îţi sunt nevoile reale şi ce tipar îţi poate acoperi mai bine nevoile acestea. Așadar, relaţiile care aveau un nivel de satisfacţie înalt erau formate din două persoane care experimentaseră suficient. Întâmplător sau nu, cele mai longevive relaţii bune, din această categorie proveneau.

Apoi, pe locul doi se aflau relaţiile în care doar unul experimentase suficient, celălalt, nu. Şi în aceste relaţii apăreau probleme periodic, dar datorită nivelului de satisfacţie bun, oamenii reuşeau să rămână în acele relaţii. Iar cele mai scurte, cele mai toxice, cele mai „scuturătoare” relaţii în sens negativ erau cele în care niciunul dintre parteneri nu experimentase suficient. Pe scurt, nu a înţeles cine este la nivel emoţional şi senzual, erotic, sexual şi nu a căpătat o claritate mare legat de ce fel de partener îi este potrivit.

Ce înseamnă contractul relaţional?

Matei Crişan a explicat şi cum se formează contractul relaţional, aici fiind importantă comunicarea clară a dorinţelor şi nevoilor într-o relaţie. În funcție de contextul astrologic, la 2-3 ani, majoritatea oamenilor trec prin situaţia de a întâlni ispite. Şi asta pune presiune pe orice relaţie, chiar şi atunci când există un angajament clar, un contract.

Ce înseamnă contract? Înseamnă că cei doi au discutat cu claritate ce doresc de la o relaţie. Asta se întâmplă după o perioadă în care te ocupi de tine, de obicei. Însă, contractul este unul implicit. Fiecare vine într-o relaţie cu ceva şi nu înţelege de multe ori cu ce vine. De exemplu, tu poţi foarte bine să vii într-o relaţie şi ai un contract deja, la un anumit nivel, pe care îl duci şi i-l pui celuilalt în braţe, doar că nu ştii să-i spui ce i-ai dat şi nu ştii să îi spui ce vrei tu și apoi te întrebi de ce nu merge. Sigur că acest contract implicit devine clar după 6-9 luni de relaţie, când ți se pare că vrei să petreci mai mult timp cu partenerul sau vrei să vizitezi mai des familia împreună, că vrei un copil, vrei o casă, etc. 

Ăsta este un contract nevăzut, care face mult rău pentru că nu ştii exact ce vrea celălalt de la tine şi tu vei face ce ai învăţat acasă sau din relaţiile tale vechi sau pur şi simplu ce crezi tu că celălalt îţi transmite că vrea de la tine. Toate astea, diminuate, afectate, perturbate de ce ştii în momentul respectiv şi ce resursă ai, că poate vezi că celălalt are nevoie de ceva, poate decodifici corect ce anume are nevoie, dar nu îi poţi oferi. Celălalt va face, probabil, la fel. De multe ori ajungem să presupunem în relaţii. Mai rar întrebăm, mai rar verificăm dacă celuilalt îi place sau are nevoie de un anumit lucru”.

Contractul relațional ar trebui să fie unul clar și sincer încă de la început, iar pentru asta noi ar trebui să știm exact cu ce „bagaj” intrăm în relație sau dacă nu cumva, în loc de bagaj, venim doar cu o pereche de bocanci, nepregătiți pentru o zi de vară. 

Pe 29 iunie vom avea o Lună Nouă în semnul Racului. Influența pe care o aduce acest eveniment astrologic în viața noastră este una puternică și are legătură cu familia, cu ce anume din familie este bun pentru noi, cum anume ne vedem familia în viitor și cum dorim să ne poziționăm în cadrul acesteia. Poate că putem aduce energia dornică de armonie a Racului în forma unei intenții, încercând să vizualizăm o relație sănătoasă cu un viitor luminos. Mai multe detalii și interpretări din perspectiva astrologilor internaționali cu privire la Luna Nouă în Rac găsiți aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se răsfețe!

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie se va gândi doar la bani!

pixel