Ce aduce Mercur retrograd în Capricorn pentru Scorpion/Ascendent în Scorpion
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data actualizării:
Data publicării:
Pe 13 decembrie, Mercur își va începe retrogradarea în semnul Capricornului, iar astrologul DC News și redactorul-șef Astrosens.ro, Daniela Simulescu, ne spune cum va fi influențată fiecare zodie. Află ce îi așteaptă pe nativii Scorpion sau cei cu ascendent în Scorpion!

Ultima perioadă de retrogradare a lui Mercur în 2023 se va împărți în două etape. Începând cu data de 13 decembrie, Mercur își va începe retrogradarea în Capricorn, urmând să rămână acolo până pe data de 23 ale aceleiași luni. După aceea, va reveni în Săgetător. Aceste două perioade aduc energii diferite, dat fiind că avem de-a face cu un semn cardinal de pământ (Capricorn) și un semn mutabil de foc (Săgetător).

Arhetipul Capricornului este asociat cu seriozitatea, responsabilitatea, asumarea și maturizarea. Prima fază a retrogradării lui Mercur în Capricorn ne va ajuta să fim mai serioși și să luăm decizii importante.

Atenție! Chiar dacă retrogradarea va debuta pe 13 decembrie, noi resimțim efectele de dinainte!

Previziuni pentru Scorpion/Ascendent în Scorpion

În prima etapă a retrogradării lui Mercur, aceasta se desfășoară în casa a 3-a. Între 13 și 23 decembrie, vei fi ocupat cu multiple călătorii legate de serviciu, familie și cumpărături, ceea ce poate stârni agitație.

Deși există tentația de a complica totul, Mercur retrograd îți cere să simplifici și să elaborezi o listă cu planuri pe care să le urmezi. Deși pot apărea și situații neprevăzute, planificarea tuturor activităților este esențială pentru a evita haosul. Găsește soluții pentru ceea ce trebuie să faci din timp și fii flexibil în abordarea altor probleme ce pot apărea.

Fii atent la blocajele din trafic și acordă o atenție sporită stării mașinii tale. Dacă alegi să călătorești cu trenul, pregătește proviziile necesare, asigură-te că ai o baterie externă și că există cineva alături care te poate ajuta, în caz de orice. Verifică funcționarea cardurilor de credit și controlează dacă dispui de resursele financiare necesare pentru planurile tale.

Relațiile cu frații sau surorile pot deveni complicate în această perioadă. Totodată, sub influența lui Mercur retrograd, este important să ții cont că nu ești cel mai deștept. Este posibil să ai nevoie de explicații suplimentare, chiar dacă crezi că înțelegi din prima.

Astrologul recomandă să notezi totul în prima parte a acestei retrogradări. Indiferent dacă folosești telefonul, hârtia sau ceri ajutorul cuiva în a lua notițe pentru tine, asigură-te că faci acest lucru. Nu te baza doar pe memorie.

După 23 decembrie, Mercur va retrograda în casa a 2-a ( casa banilor), iar multe dintre greșelile făcute în această perioadă te pot costa.

Citește și Previziuni numerologice pentru Decembrie. Predicții pentru TOATE cifrele destinului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Lună Nouă specială. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

Previziuni astrale. Pe 8 mai are loc o Lună Nouă în...

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Lună Nouă specială. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

Previziuni astrale. Pe 8 mai are loc o Lună Nouă în...


Top citite
Freepik.com

Neptun în Pești până în 2026. Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale 6-12 mai 2024. Cuvinte cheie pentru fiecare zodie/ascendent

Pixabay.com

Părerea unui astrolog internațional despre Super Luna Nouă în Taur: Este un moment foarte bun pentru schimbări majore!

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop săptămâna 6-12 mai 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

pixel