Câte cărți ar trebui să citim pe an
Autor: Liana Ganea
Data actualizării:
Data publicării:
Iată ce și cât ar trebui să citești, în funcție de stilul de viață pe care-l ai dar și de preferințe.

Numărul de cărți pe care ar trebui să le citim într-un an depinde de obiectivele personale, stilul de viață și preferințele fiecăruia. Nu există o regulă universală, dar iată câteva sugestii pentru a stabili un număr realist și satisfăcător, potrivit Medium.

Dacă ai un obiectiv specific, cum ar fi să citești 12 cărți pe an (una pe lună), acest lucru poate fi un punct de plecare excelent. Alte persoane își stabilesc obiective mai ambițioase, de exemplu, 50 de cărți pe an, în timp ce altele preferă să citească mai puțin, dar să se concentreze pe cărți mai complexe sau mai lungi.

Dacă ai un program de lucru sau de studiu foarte încărcat, poate fi realist să citești 5-10 cărți pe an. În schimb, dacă ai mai mult timp liber, ai putea să citești mai multe.

Tipul cărților pe care le citești poate influența cantitatea. Nuvelele sau eseurile scurte sau cele care se citesc rapid pot permite citirea unui număr mai mare, în timp ce cărțile de tip roman sau academice pot necesita mai mult timp.

Dacă totuși ești un cititor avid, vei găsi timp pentru a citi mai multe cărți. Dacă lectura este doar o activitate ocazională, este mai important să te bucuri de cărțile pe care le citești, fără a te simți presat să atingi un anumit număr.

Mai important decât numărul exact este calitatea lecturii și beneficiile pe care le obții. Citirea cu regularitate contribuie la dezvoltarea personală, îmbunătățirea cunoștințelor și relaxarea mentală.

Poeziile sunt recomandate pe timp de zi, pe când romanele și cele cu fir narativ, cu poveste, sunt ideale seara, înainte de culcare, pentru a ne ajuta să adormim mai ușor, asemenea unui film bun.

Nuvelele și eseuri scurte se recomandă a fi citite în călătorii, la drum lung cu trenul sau cu avionul, iar cele istorice sau polițiste, care presupun un efort în plus de gândire în deducerea indiciilor și potrivirea scenariilor, se citesc cel mai bine la începutul zilei, când mintea nu e încă obosită și poate absorbi mai multă informație, poate face corelații și poate procesa lectura mult mai ușor.

În final, numărul ideal de cărți pe an este acela care se potrivește cu stilul tău de viață și cu obiectivele tale personale. Încearcă să stabilești un obiectiv care să fie provocator, dar realizabil, și să te bucuri de fiecare carte pe care o citești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Freepik.com

Marte retrograd în Leu, din 7 decembrie. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop săptămâna 2-8 decembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu foto emisiune

Horoscop săptămâna 2-8 decembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop azi pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia care nu trebuie să se lase influențată de nimeni

pixel