Care este "rușinea" fiecărei zodii și ce moduri de eliberare prezintă fiecare semn din zodiac?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Folosind energia fiecărui semn astrologic, putem descoperi ce poate fi ascuns sub „rușine”, ca mai apoi să găsim direcții pentru a ne regăsi demnitatea.

Atunci când vorbim despre zodii, ne referim de cele mai multe ori la energia acestora, nu la persoane în sine. 

Berbec/Ascendent în Berbec

Berbecii tind să se simtă rușinați de comportamentele impulsive, egoiste de a acționa. Adesea, le este rușine că vor să fie în centrul atenţiei.

Ei îşi pot regăsi demnitatea dându-și seama că acest comportament provine din iritarea interioară și din lipsa de calm. Trebuie să înțeleagă că în spatele acțiunilor lor va fi mereu teama de a pierde. 

Taur/Ascendent în Taur

Taurii tind să simtă rușine că au nevoie de securitate materială, stabilitate și control. Se simt rușinați de dorințele și poftele trupești și de concentrarea lor pe bani.

Îşi pot regăsi demnitatea realizând că dorința de confort face parte din ei. Când energia Taurului este îndreptată spre stabilizarea vieții pentru ceilalți, este împlinită.

Gemeni/Ascendent în Gemeni

Gemenii pot simți rușine că sunt neglijenți în acțiuni și cuvinte și că au mintea împrăștiată. Se simt rușinați pentru că sunt adesea superficiali. Aceste părți ale sinelui pot fi alinate realizând că nu aceasta este adevărata lor natură.

Ei pot simți compasiune și modalități de a-și stabiliza mintea.

Rac/Ascendent în Rac

Racii pot simți rușine cu privire la nevoia de bază, agățarea, dependența și o orientare profundă în jurul securității. Des, le este o rușine profundă că se simt atât de sensibili și că le poţi răni sentimentele atât de ușor.

Aceștia pot regăsi demnitatea validând dorința de apropiere emoțională și capacitatea de a împărtăși reciproc și vulnerabil intimitatea. Racii excelează atunci când „acasă” este un loc în care toată lumea se simte protejată.

Leu/Ascendent în Leu

Leii pot simți rușine că vor să fie adorați și iubiți atât de mult încât să devină consumați de dramă. Au o nevoie profundă de a fi pe tronul admirației altora. Ei pot găsi demnitatea în acele nevoi profunde, realizând că dorința de iubire este cel mai natural lucru din lume.

Fecioară/Ascendent în Fecioară

Fecioara poate simți rușine că se simte imperfectă și că nu reușește să trăiască la înălțimea virtuților și standardelor sale. Fecioarele se luptă cu critici intense asupra lor, dar și asupra celorlalți, ceea ce îi face să se simtă rușinați.

Aceștia pot regăsi demnitatea realizând că această căutare a perfecțiunii este frumoasă și că drumul spre perfecțiune este pavat cu defecte din care ai ce învăța.

Balanță/Ascendent în Balanță

Balanțele pot simți rușine că vor să fie plăcute atât de mult încât sacrifică autenticitatea pentru o validare socială. Se simt rușinați că răspund prea mult la ce vor ceilalți.

Aceștia pot regăsi demnitatea realizând că armonia și colaborarea sunt valori bune. Dacă cer mai întâi ce au nevoie și ce doresc, șansa de echilibru crește.

Scorpion/Ascendent în Scorpion

Scorpionii tind spre rușine din cauză că se "urăsc". Pentru ei e ca în vorba românească: le e rușine de rușinea lor. Gândurile și sentimentele întunecate cu care se confruntă Scorpionii îi fac să se simtă ca și cum ar fi inumani.

Ei pot regăsi demnitatea recunoscând că gândurile și sentimentele întunecate sunt motivul pentru care oamenii cunosc lumina. Experiența lor în întuneric este o superputere, mai ales atunci când se ajută pe ei înșiși și pe ceilalți să elibereze aceste sentimente din închisoarea judecății.

Săgetător/Ascendent în Săgetător

Săgetătorii se rușinează să se simtă superiori, cred că știu mai mult decât ceilalți. Îşi pot regăsi demnitatea devenind conștienți că nevoia de a avea dreptate este legată de teama de incertitudine. Când căutarea adevărului este îmbinată cu compasiunea întruchipată, această energie este eliberare pură.

Capricorn/Ascendent în Capricorn

Capricornii pot simți rușine în jurul dorințelor lor ambițioase constante de recunoaștere și succes. Se pot simți rușinați din cauza sentimentelor de inadecvare și a lipsei de control.

Se pot ajuta validându-și nevoia ca ceilalți să știe cât efort depun. Ei pot aborda sentimentele de eșec și inadecvare ca rezultate naturale ale standardelor înalte și așteptării mai mult de la sine decât este rezonabil.

Vărsător/Ascendent în Vărsător

Vărsătorii se simt rușinați de modurile excentrice și neobișnuite de a vedea lumea și de a fi diferiți. De multe ori le este rușine că sunt în contradicție cu ceilalți și că se simt în afara cercului social.

Ei îşi pot recăpăta demnitatea înțelegând cât de importanți sunt cei din afara normalității pentru dezvoltarea rasei umane. Ar putea empatiza și vorbi cu ceilalți despre modurile în care se simt „altfel”.

Pești/Ascendent în Pești

Peştii pot simți rușine cu privire la sensibilitatea lor emoțională și la dorința lor de a fi salvați de alţii. De aceea, ei se transformă de multe ori în salvatori.

Își pot regăsi demnitatea recunoscând că sentimentele sunt o chemare la dragoste, la intimitate. Pot învăța împreună cu ceilalți cum să găzduiască sentimente într-o poveste mai mare și să găsească sisteme de sprijin pentru a construi structuri de încredere în obiceiurile și viața lor.

Vezi și: Care sunt cele mai "leneșe" zodii din horoscop?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia cu o nevoie de validare

Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale pentru a doua jumătate a lunii mai 2024. Zodiile cele mai avantajate

Sursă foto: Pexels

Vești neașteptat de bune pentru Taur, Fecioară și Pești. Provocări pentru Gemeni și Săgetător

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Compromisuri pentru o zodie

pixel