Care este CELULA astrologiei? A treia caracteristică de bază în harta natală a unei persoane
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Există trei puncte de plecare atunci când vorbim despre caracteristicile astrologice ale cuiva. Am discutat despre Soare și Lună, iată care este ultima!

În astrologie, zodia reprezintă doar o mică parte din caracteristicile care alcătuiesc personalitatea multifațetată a unei persoane. Atunci când un astrolog se uită pe o hartă natală, identifică trei puncte principale: Soarele, Luna și Ascendentul.

Zodia noastră (sau semnul solar), poate spune multe despre noi, iar pasionaţii de astrologie cunosc şi importanţa sau influenţa ascendentului, dar poziţia Lunii în momentul naşterii noastre aduce informaţii dintr-o zonă mai adâncă decât toate celelalte, fiind strâns legată de primele noastre emoţii şi forme de ataşament cu părinţii sau cu familia apropiată. 

Ascendentul este extrem de important în astrograma noastră, alături de Soare și Lună.

Ascendentul - membrana

În funcție de ora și locul nașterii tale, afli unde este ascendentul, mai exact care este zodia de la orizontul estic în momentul nașterii tale.

Deci, este nevoie de fus orar, longitudine și latitudine. Ascendentul nu este vizibil doar după 30 de ani, ci chiar din momentul nașterii noastre. Desigur că putem deveni mai conștienți de ascendent după 30 de ani, deoarece atunci se petrece maturizarea, ne dăm seama că suntem pe cont propriu. Trecem la următorul nivel, dar asta se întâmplă din cauza întoarcerii lui Saturn, care se petrece în jurul acestei vârste.

Ascendentul arată modul în care te văd ceilalți și în care înveți să te construiești.

Este reprezentat în prima casă, casa personalității, a exteriorului, dar și casa relației cu propriul tău corp.

De fapt, ascendentul reprezintă felul în care îți faci tu masca socială, cum te văd cei din jur, dar și cum alegi să te construiești tu însuți în fața lor.

Atunci când vedem un om, unul pe care nu l-am mai întâlnit niciodată, prima dată vedem, de fapt, ascendentul. La prima întâlnire este mai bine să nu încercăm să ghicim zodia unei persoane, pentru că în față ne apare doar ascendentul, ceea ce construim încă din momentul nașterii, felul în care am învățat să ne modelăm în lume.

Prima dată fizic tu vezi ascendentul. Să zicem că persoana cu care te întâlnești este grăbită, este impulsivă, are ascendentul în Berbec. Însă apoi vezi cât de migălos își face treaba, cât de muncitoare este, se poate vedea nucleul, este Fecioară. Însă abia cine intră în intimitate o să vadă că e o persoană foarte sensibilă, foarte vulnerabilă, având o Lună în Rac.

Abia după câteva întâlniri ajungem și la nucleu, adică la zodie. De aceea este foarte important să nu judecăm persoana după prima impresie. Atenție, fațada nu este neapărat falsă, ci este un mod prin care oamenii își construiesc ascendentul.

Ascendentul este ca un instrument, este filtrul nostru către viață.

Astrologul Daniela Simulescu ne oferă propria perspectivă despre Casa 1/Ascendent. 

„Ce este dom’le acest ascendent? Și de ce trebuie să știm data, ora și locul nașterii? Din punct de vedere teoretic, ascendentul este semnul zodiacal care se afla la orizontul estic în ziua, ora și locul nașterii. Că una este să te naști la București, și alta este să te naști în Honolulu, la aceeași oră. Deci ne trebuie longitudinea, latitudinea si fusul orar. Zodiacul este un cerc cu cele douăsprezece semne.

Cum Soarele răsare la est, cei care se nasc în momentul răsăritului, vor avea aceeași zodie cu ascendentul. Prima casă este cea care de la care pornește toată astrograma. Este fațada ta, modul în care te percep cei din jur. Atât din punct fizic, dar și în ceea ce privește prima impresie. Ce văd ochii și ce simte sufletul.”

Citește și: Care este CELULA astrologiei? A doua caracteristică de bază în harta natală a unei persoane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel