Calendar astrologic decembrie 2023: Mercur retrograd în Săgetător și Capricorn
Autor: Daniela Simulescu
Data actualizării:
Data publicării:
Previziuni astrologice decembrie. Ultima lună a anului va fi destul de aglomerată!

Ultima lună a anului este foarte încărcată din punct de vedere astrologic. Retrogradarea lui Mercur va fi precum cireașa de pe tort. În decembrie, vom avea numeroase teste și lecții din partea astrelor. Vă recomandăm să evitați rezoluțiile, planurile și obiectivele noi. Ci mai degrabă să vă ocupați de cele amânate. Să nu uităm ceva! 2024 începe și se termină cu Mercur retrograd în Săgetător.

1 DECEMBRIE: MERCUR INTRĂ ÎN CAPRICORN

După tranzitul aventuros prin semnul Săgetătorului, iată că vine vremea ca planeta comunicării să poposească în semnul Capricornului. Din start, ne vom da seama că toată lumea este mult mai serioasă, nu mai face declarații pompoase și nici nu se va mai lupta excesiv pentru vreo cauză. Mercur va tranzita cel mai matur semn al zodiacului. În discuțiile noastre își vor avea locul pragmatismul și maturizarea. Lui Mercur în Săgetător i-a mai plăcut câte o glumă, în Capricorn nici nu vrea să audă de ele. Și oarecum, avem nevoie de acest tranzit pentru că ne pregătim de un nou an. Mercur va și retrograda în acest semn în perioada 13-23 decembrie!

4 DECEMBRIE: VENUS INTRĂ ÎN SCORPION 

Până pe 29 decembrie, perioadă în care Venus tranzitează semnul Scorpionului, vom avea de-a face cu o singură strategie în zona sentimentală: totul sau nimic. Iubirea nu se cântărește, nu se dă cu porția, ci ori se dă, ori nu se mai dă. Extremismul acesta este menit să testeze persoana iubită. Să îți dai seama dacă încă mai are sentimente puternice și profunde pentru tine. Că altfel, de ceva superficial chiar nu ai nevoie. Dorințele sunt aprinse, instinctele destul de prezente, senzualitatea cunoaște cote alarmante. Și să nu mai discutăm despre gelozie, posesivitate și dramatism. Treci din rai în iad și invers într-o clipită.

12 DECEMBRIE: LUNĂ NOUĂ ÎN SĂGETĂTOR

Cu Luna Nouă în Săgetător putem fi atât de optimişti, atât de încrezători, fără limite. De asemenea, nevoia de libertate și de dreptate este uimitoare. Ca să nu mai spunem, de capacitatea de a oferi sens oricărei experiențe. 

13 DECEMBRIE: MERCUR ÎȘI ÎNCEPE RETROGRADAREA ÎN CAPRICORN

Mercur retrograd în Capricorn vrea să te învețe că, dacă visezi mult și bine cu ochii deschiși, acel ideal nu are cum să se întâmple. O să-ți amâne planuri sau obiective ca să-ți dai seama că pur și simplu nu merge. Nu este momentul să forțezi nimic în această perioadă, fiindcă nu vei obține rezultatele dorite. Ia în calcul și partea profesională. Privind din altă perspectivă această retrogradare, ne dăm seama că trebuie să fim mai asumați pe acest plan și să nu mai visam cu ochii deschiși. Vorbește și despre decizii la nivel înalt, în ceea ce privește liderii cei mai importanți. Pe 23 decembrie, Mercur retrograd se întoarce în Săgetător. 

Îți recomandăm Horoscop Chinezesc pentru 2024, Anul Dragonului de Lemn. O privire internațională amănunțită

22 DECEMBRIE: SOARELE INTRĂ ÎN CAPRICORN/SOLSTIȚIUL DE IARNĂ

Începe iarna din punct de vedere astronomic, Sezonul Capricornului anunță etapa de trecere dintre ani şi ne pregăteşte pentru un alt început. Cu hărnicia şi seriozitatea acestui semn care ne va molipsi pe toţi până pe 20 ianuarie 2024, vom fi ocupaţi nu doar cu cumpărăturile de Crăciun şi organizarea meselor festive, ci şi cu gândirea de noi planuri pentru următorul an.

23 DECEMBRIE: MERCUR RETROGRAD SE ÎNTOARCE ÎN SĂGETĂTOR

Vor fi reluate multe discuții și proiecte apărute în perioada 10 noiembrie-1 decembrie, când Mercur a fost în mers direct în acest semn. Mare atenție la planificarea călătoriilor! Dar și asupra proiectelor din zona juridică. 

27 DECEMBRIE: LUNA PLINĂ ÎN RAC

Luna Plină în Rac o să aducă la suprafață emoții mai puternice, dar și sentimente, mai ales că vorbim despre un semn de apă, precum Racul și despre Lună, guvernatorul său. Este momentul să ne gândim cu adevărat la lucrurile care contează pentru noi, mai ales pentru că vom fi cu siguranță în preajma familiei de sărbători. Gândește-te la ce merită să lași în trecut și pe ce să te axezi în următoarele luni. 

29 DECEMBRIE: VENUS INTRĂ ÎN SĂGETĂTOR

După câteva săptămâni prin tenebrele Scorpionului, iată că vine vremea în care Venus să zboare. În astrologie, Venus ține de feminitate, iubire, sentimente, valori și relații. Iar semnul Săgetătorului este unul filosof, credincios, intelectual, exuberant, aventuros, corect și optimist. Vom iubi optimismul. De asta și avem nevoie în această perioadă tulbure. Să credem cu tărie că totul va fi bine. Fără a avea neapărat dovezi. Pur și simplu să privim cu încredere viitorul apropiat.

Citește și Horoscop 2024 pentru TOATE zodiile. Lecții, surprize, zâmbete și bucurie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


Top citite
Pixabay.com

Pluto retrograd din 2 mai! Schimbări puternice pentru toate zodiile

Sursă foto: www.freepik.com/

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Sursă foto: Pexels

Horoscop mai 2024. Vești nemaipomenite pentru Leu, Capricorn și Scorpion

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Tensiuni în cuplu pentru o zodie

pixel