Astrologul Daniela Simulescu, AVERTISMENT pentru 10 şi 11 noiembrie: "Aveţi grijă la cuvinte!" - VIDEO
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Zilele de 10 şi 11 noiembrie  vin încărcate de evenimente astrologice destul de neplăcute, care vor pune greutate pe cuvintele noastre, în special când implică planeta comunicării, Mercur. Cu o conjuncţie Marte - Mercur, ambele în Scorpion, apoi careu Mercur - Saturn şi careu Marte - Saturn, ne putem aştepta la momente tensionate, frustrări care ies la suprafaţă şi vorbe grele. Astrologul Daniela Simulescu transmite un avertisment pentru a ne ajuta să gestionăm aceste zile dificile. Urmăreşte şi emisiunea la finalul articolului.

Vreau să vorbim despre nişte aspecte care marchează săptămâna 8 - 14 noiembrie. Dacă vreţi, un fel de emisiune - avertisment, o avertizare, o pregătire. De ce? Pentru că pe 10 şi pe 11 noiembrie avem câteva aspecte de care îmi este puţin teamă. Nu vă speriaţi că cine ştie ce se întâmplă. Doar vă dau nişte previziuni.

Despre ce este vorba? Vorbim, în primul rând, de Mercur şi Marte. Mercur şi Marte se află în Scorpion, iar pe 10 şi 11 noiembrie fac nişte aspecte foarte neplăcute. În acele zile ne vom confrunta cu foarte multe frustrări personale. Dar în primă fază, le vom vedea în evenimentele din jurul nostru, le vom proiecta. Şi pe dinăuntru vom trece printr-un roller coaster de emoţii, de tensiuni.

Principalul cuvânt al zilelor respective este frustrarea, dup care: neajunsul, neputinţa, invidia, oftica. Toate chestiile astea care ne fac să fim găunoşi pe dinăuntru şi ele apar pentru că am ţinut ceva înăuntru, pentru că nu am vindecat şi vin oameni care să ne tensioneze şi dintr-o dată explodăm.

Marte conjuncţie cu Mercur în Scorpion

Pe 10 noiembrie, Mercur face o conjuncţie cu Marte. Luăm  planeta comunicării (Mercur) şi luăm planeta acţiunii şi a agresivităţii (Marte) - acestea două sunt în Scorpion şi se întâlnesc. Asta se întâmplă în dimineaţa zilei de 10 noiembrie. Ce înseamnă? Că vom fi foarte arţăgoşi, vom avea cuvinte foarte acide, replici tăioase, vom fi ironici, sarcastici, cinici. Suntem mânaţi să spunem lucrurilor pe nume, dar într-un mod foarte negativist.

E adevărat că acest aspect ne oferă o isteţime ascuţită, o profunzime, ne ajută să gândim până departe, să ne putem concentra. Bineînţeles, un asemenea aspect este bun în dezbateri. Dacă vrei să convingi, Mercur în Scorpion, alături de Marte, această conjuncţie este foarte pasională, ne oferă cuvintele necesare, ne oferă punţile între fraze, astfel încât să avem un discurs convingător. Manipulator pe ici, pe colo, dar obţinem ceea ce ne dorim.

Pe de altă parte, tot această conjuncţie, ne face să spunem nişte lucruri nedorite, pe repede înainte, unor persoane pe care noi le iubim. Mercur în conjuncţie cu Marte în Scorpion este un aspect răzbunător, invidios. S-ar putea să reproşăm multe, s-ar putea să ne victimizăm, s-ar putea să dramatizăm mai mult decât este cazul.

Ştiţi cum este Mercur lângă Marte în Scorpion? Precum o soacră mereu nemulţumită. Nu spune direct ce o nemulţumeşte, ci se plânge de tot felul de lucruri ca să se simtă persoana respectivă. Cam aşa văd eu acest aspect din data de pe 10.

Aveţi grijă, încă de la micul dejun, când vă treziţi, ce îi spuneţi partenerului, ce le spuneţi părinţilor, ce spuneţi copiilor. Pentru că acele cuvinte sunt precum nişte gloanţe, nişte săgeţi care par neameninţătoare, dar sunt periculoase şi vor răni mult.

De asemenea, această conjuncţie ne face să ne gândim la tot felul de prostii pentru că Mercur în Scorpion şi Marte în Scorpion au ambele 'scenarită' şi ne gândim la tot felul de scenarii la care nu ne-am fi gândit altă dată, dar scenarii negativiste. De asemenea, ne face să fim foarte radicali în discurs. Ţinem ori cu o parte, ori cu cealaltă. Atunci când ţinem cu o parte, nu îi permitem şi celeilalte părţi să existe.

E foarte greu să avem un asemenea aspect în vremurile în care trăim. La nivel politic s-au tot dus negocieri, iar acum nu o să convină ce se întâmplă, o să ne plângem, dar ce să facem... rămânem acolo. Asta este energia Scorpionică.

Poate să ne ofere momente minunate această conjuncţie, dar în acelaşi timp, poate să ne îndepărteze de anumite persoane, poate chiar persoane la care ţinem, pe care cuvintele poate le supără mult. 

Mercur în Scorpion nu comunică direct, comunică pasiv-agresiv. Te face să te simţi prost, te face să te simţi vizat. Aveţi grijă în zilele acelea pentru că orice replică ascunde ceva în spate. Într-o perioadă cu Mercur - Marte în Scorpion, totul doare de două ori mai mult.

Mercur careu Saturn

În spre seara zilei de 10 noiembrie se perfectează careul dintre Mercur şi Saturn. Dacă începem ziua curajoşi, îi 'dărâmăm' pe toţi, le arătăm noi cu conjuncţia Marte-Mercur, iată că Mercur face un careu cu Saturn şi o să începem să ne îndoim de ce am zis şi să ne dăm seama de ce prostii am făcut şi o să conştientizăm că s-ar putea să avem de pierdut. Bineînţeles, ce o să facem în primă fază? Nu mai avem încredere în noi, avem dubii de propria persoană, o să începem să ne acuzăm mai mult decât este cazul.

Ok, poate am comis o greşeală, dar greşeala nu trebuie exagerată. Pentru că dacă o exagerăm cu acest careu Mercur - Saturn, înseamnă că această exagerare vine pe fondul unei neîncrederi în propria persoană. Pentru că dacă treceţi repede peste chestia asta, e bine. Dacă nu treceţi, înseamnă că e o nemulţumire cu propria persoană foarte veche. Şi de câte ori apare o situaţie din aceasta, imediat apare un factor declanşator.

Cu Mercur careu Saturn, nu mai ştim ce să zicem, ne e frică să mai spunem ceva ca nu cumva să fim judecaţi. Aspectul ăsta nu este bun pentru cei care au de vorbit cu partenerii, cu persoanele iubite pentru că preferă să nu mai zică nimic, să se cenzureze astfel încât să nu piardă ceva.

Dar, să ştiţi că un Mercur în careu cu Saturn, cu toată neîncrederea, cu toate vorbele astea grele, poate găsi momentul să facă haz de necaz.

Am spus deseori că actorii de stand-up comedy nu au aspecte minunate în astrograma lor, ci mai degrabă au nişte aspecte neplăcute pe care le-au transformat în comedie. Am făcut eu studii pe 100 de persoane care fac stand-up comedy şi au acest aspect Mercur în careu cu Saturn, e o tensiune. Şi pentru că toată copilăria au avut dificultăţi în comunicare, că asta se întâmplă cu Mercur - Saturn, în timp îşi creează acest mecanism în care să facă ceva bun din asta.

De aceea spun, deşi nu aveţi încredere, puteţi căuta spre seara zilei de 10 noiembrie 'glumiţe', poante, prin care să faceţi discursul mult mai uşor cu persoana apropiată.

Marte careu Saturn

Şi iarăşi, o zi de care îmi este foarte teamă, pe 11 noiembrie, avem aici Marte în careu cu Saturn. Aspectul se menţine cam toată săptămâna 8- 14 noiembrie, dar orbul perfect se întâmplă pe 11 noiembrie.

Unul dintre cele mai neplăcute aspecte din astrologie, din perspectiva mea, este acest careu Marte - Saturn, Marte în Scorpion, Saturn în Vărsător.

În astrologia veche, Marte este 'micul malefic', Saturn este 'marele malefic'. Când cei doi sunt într-un aspect neplăcut, persoana care îl are în astrogramă se auto-sabotează, se bagă în tot felul de situaţii ca să îşi arate că nu e bună. De ce? Pentru că are o tendinţă către postura de victimă şi îi place. Pentru că da, a fi 'victimă' are avantaje. Dar, din perspectiva mea, cealaltă variantă înseamnă a fi liber şi când eşti liber, ai mai multă putere. Când rămâi victimă, rămâi resemnat şi te plângi.

Deci, aveţi grijă în jurul datei de 11 noiembrie. Dacă vă băgaţi în anumite situaţii în care vă daţi seama că nu aveţi ce căuta, înseamnă că ceva dinăuntrul vostru nu funcţionează. Marte careu Saturn ne poate da o cruzime, ne poate face să uităm de faptul că suntem oameni şi când avem în jurul nostru oameni suferinzi, cu probleme, să îi acuzăm pe nedrept şi să le dăm un 'şut' la modul 'Nu vezi că eu sufăr? De ce vii la mine? Ţie nu îţi pasă de mine, dar tu vrei să îmi pese de tine'.

E o supărare interioară sau o căutare, aşa cum caută dependenţii de droguri următoarea doză, vând tot din casă. Aşa şi Marte careu Saturn: 'ia să caut un eveniment, să mă bag într-o situaţie la serviciu să îmi arăt că nu sunt bun, că sunt ghinionist, că sunt sabotat'.

Cei care au careu Marte - Saturn în astrogramă, au parte şi de evenimente mai neplăcute, e adevărat. Dar dacă îl iei, îl poţi transforma în ceva bun. Pentru că despre asta vorbesc aceste planete în Scorpion. Poţi alchimiza, poţi transforma. Din nimic, poţi face foarte multe lucruri, dar dacă o facem conştient. Dacă nu o facem conştient şi stăm resemnaţi, visăm şi aşteptăm, nu o să se întâmple nimic niciodată.

Zodiile cele mai afectate în perioada 10 - 11 noiembrie

Rugăminte foarte mare pentru cei care au marcaj fix, Taur, Leu, Scorpion şi Vărsător, zilele acestea de 10-11 noiembrie pentru voi vor fi destul de grele. Nu neapărat din prisma evenimentelor, dar prin prisma stărilor interioare, tensiunilor, presiunilor, limitărilor. Şi e momentul ăla în care ziceţi că aveţi ghinion, dar aici nu e ghinion. Aici este ceva ce nu funcţionează în noi, ceva ce ne pune în anumite situaţii şi s-ar putea ca în zilele astea să prindem curaj pentru anumite acţiuni şi să ne fie frânate şi să zicem 'da, am vrut să fac, am vrut să cred, dar nu mă lasă oamenii'. Nu te gândi că eşti ghinionist. Poate altă dată îţi iese treaba.

Grijă mare în perioada 10-11 noiembrie la problemele de sănătate, la problemele de sănătate cronice pe care le-aţi ignorat pentru că lui Marte în Scorpion îi place să bage cuţitul în rană şi făcând careu cu Saturn, se supără şi poate provoca tot felul de situaţii.

Aveţi grijă la sănătate, aveţi grijă la dureri, nu le neglijaţi. Aveţi grijă şi la partea emoţională. Cu Marte careu Saturn, suferinţa devine ca un tratament. Ne place să ne tratăm tot cu suferinţă, că dacă până acum ne-am tratat cu suferinţă, de ce nu am face-o în continuare. Ne lăsăm mizeria sub preş, cu alte cuvinte.

În orice caz, am vrut să fac această emisiune ca un avertisment: feriţi-vă de cruzime, feriţi-vă de situaţii necruţătoare, feriţi-vă de conflicte. Cu Marte careu Saturn nu escaladează, dar se menţine o zonă tare neplăcută, care te consumă şi nimeni nu funcţionează la cote bune, echilibrate, dacă stă foarte mult în haos, dacă stă foarte mult în tensiune, în presiune.

Gândiţi-vă la un lucru: trecem prin această perioadă de pandemie. Se vor spune cuvinte urâte, că e vorba şi de Mercur, se vor spune anumite greşeli, ne vom da seama, iarăşi, de limitele statului, de anumite instituţii. Vedeţi că Mercur şi Marte în Scorpion vorbesc despre moarte, vorbesc despre înmormântări, despre multe situaţii - limită în viaţa noastră. Pot fi şi momente mai grele. Recomandarea mea este să evitaţi în următoarea perioadă să vă uitaţi prea mult la ştiri, să citiţi articole, pentru că vă pot declanşa tot felul de stări pe lângă cele  pe care le aveţi. 

Puţină grijă la ce ziceţi, cum ziceţi, în ce situaţii vă băgaţi, aveţi grijă de sănătatea voastră şi găsiţi-vă o oază de linişte şi relaxare. Pentru că, altfel, cei care aveţi marcaj fix în astrogramă veţi avea nişte zile mai grele. Nu putem să evităm zilele grele, dar ce putem face conştient este să ne găsim monete de linişte şi un refugiu, în care să plângem, să ne supărăm, să scriem tot ce nu ne-a plăcut sau un duş fierbinte, o baie. Găsiţi tot felul de resurse exterioare în care să consumaţi totuşi mânia şi frustrarea şi gândul că sunteţi ghinionişti si supărările care se strâng în aceste zile.

Urmăreşte aici emisiunea completă, prezentată de Daniela Simulescu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Aritmia cardiacă: mit și realitate

E adevărat că, odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul de aritmie?...


Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

freepik.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care va fi dezamăgită de prieteni

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

pixel