Astrologia medicală. Care este legătura dintre zodiac și corpul uman?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Fiecare semn din zodiac guvernează o anumită parte a corpului. Iată ce ne spunea astrologul Lelia Iancu (Astrum Antares).

Confirmarea armoniei o regăsim și în simbolismul astrologic, unde fiecare planetă și semn zodiacal corespunde cu bucățele din Natură: plante, animale, minerale etc.

Din acest punct a luat naștere și astrologia medicală, ce se ocupă de sinergia dintre semnele zodiacale și corpul uman.

Totul decurge după o ordine precisă care pleacă de la cap pentru a ajunge la picioare: primul semn corespunde capului, ultimul picioarelor.

BERBEC

Guvernează primele două vertebre cervicale și capul în ansamblu, deci cutia craniană și organele de simț pe care le conține: ochii, nasul, urechile, gura.

Tot acestuia i-a fost atribuită din punct de vedere anatomic și glanda pineală (epifiza), creierul mare și cerebelul, dar și nervii care trec prin față, dinții și limba.

Posibilele patologii pot viza vederea, auzul, dinții, gingiile, nervii cranieni. Predispoziții spre migrene și sinuzite.

Temperamentul său impetuos și nerăbdarea pot fi cauza unor mici accidente și răni, în special cele de la tăieturi.

TAUR

Coborâm de la cap spre gât și spre vertebrele cervicale III, IV, V și VI. Urmează glanda tiroidă, paratiroidele și hipofiza (glandă cu secreție internă).

Printre patologiile legate de acest semn zodiacal, poate exista o anumită predispoziție la înțepenirea gâtului, faringite, amigdalite, polipi ai corzilor vocale, dezechilibre tiroidiene, artroze cervicale, retenție de apă.

Să nu uităm nici de alimentație, considerată de către mulți astrologi un punct slab pentru cei născuți în această zodie.

GEMENI

Cunoscuți ca și semn al comunicării, aceștia guvernează tot ceea ce are legătură cu vorbirea, dar și cu lăcomia (analiză ce ar trebui realizată împreună cu semnul zodiacal al Taurului).

Gemenii, din punct de vedere anatomic, guvernează umerii, sistemul respirator (în analogie cu sistemul nervos), brațele (cu excepția coatelor), precum și ultimele vertebre cervicale și primele două vertebre toracice.

Posibilele patologii includ probleme cu sistemul respirator: bronșită, astm, emfizem.

Sistemul nervos este delicat, putând provoca starea de epuizare și/sau depresie.

RAC

Constituția anatomică a celor născuți în această zodie este destul de delicată, având, de asemenea, și tendința de a somatiza durerile și tensiunile.

Din punct de vedere anatomic, semnul zodiacal al Racului guvernează pieptul, toracele, coatele și vertebrele toracice III, IV și V.

Este conectat, de asemenea, și la ochiul stâng. Datorită dominației Lunii poate exista și o implicare a sistemului reproducător. Funcția digestivă este delicată.

Posibile patologii: retenție de lichide în țesuturi, obezitate, ulcer gastric și gastrită, anemie, transpirație abundentă, slăbiciune față de boli infecțioase, probleme pericardice.

LEU

Leul are o constituție solidă și o bună rezistență la boli. Din punct de vedere anatomic, guvernează inima și funcția cardiacă, coloana vertebrală, antebrațul până la încheietura mâinii inclusiv pancreasul.

Posibile patologii: afecțiuni cardiovasculare și circulatorii, fragilitate vasculară, probleme de vedere (guvernează ochiul drept), spate și coloana vertebrală (scolioză), diabet și pancreatită.

FECIOARĂ

Unul dintre cele mai sensibile semne zodiacale.

Există nativi din acest semn ce preferă să se trateze prin intermediul medicinii alternative și nu cu ajutorul medicinei oficiale. Din punct de vedere anatomic, guvernează abdomenul inferior, buricul, intestinele, mâna și degetele sale.

Împreună cu Leul are o corespondență cu ficatul (stăpânirea acestui organ începe în ultimele grade ale Leului și continuă în primele grade ale Fecioarei) și guvernează și vezica biliară precum și vertebrele toracice IX și X.

Ca posibile patologii: tulburări ale colonului și intestinului subțire, constipație, probleme de digestie, ficat leneș, calculi biliari, boli ale nervilor și ale pielii.

BALANȚĂ

Din punct de vedere anatomic, Balanța guvernează sistemul renal, regiunea lombară și vertebrele toracice XI și XII.

Ca patologii, în rezonanță cu semnul opus al Berbecului, poate suferi de insomnie și migrenă. Dar principala lor problemă sunt rinichii, existând predispoziții să se confrunte cu probleme în această parte a corpului.

Pot suferi de pietre la rinichi, nefropatii și cistită. Pielea poate fi delicată și pot apărea probleme de greutate.

Sistemul lor venos poate fi sensibil și o anumită tendință la lăcomie îi poate predispune la diabet.

SCORPION

Tradiția astrologică menționează că semnul zodiacal al Scorpionului, din punct de vedere anatomic, guvernează organele de reproducere.

Cei doi guvernatori ai acestei zodii: Marte (guvernatorul tradițional) și Pluton (guvernatorul modern) sunt asociați cu membrul genital masculin și cu fluidul seminal.

Atât la bărbați, cât și la femei, acest semn, în ansamblu, este legat de sistemul reproductiv și sexualitate.

Are însă și o corespondență cu inconștientul și psihicul. De asemenea, Scorpionul guvernează și ultimele două vertebre lombare.

Orice patologie poate afecta organele de reproducere.

Posibile, așadar, tulburări ginecologice (dismenoree, amenoree, anexită etc.) la femei și, la bărbați, probleme cu organele lor reproducătoare și cu prostata. Posibile boli venerice și ale sistemului imunitar.

SĂGETĂTOR

Săgetătorul beneficiază de o stare de sănătate bună. Faptul că iubește sportul, plimbările în aer liber îl ajută foarte mult.

Săgetătorului îi place viața, mușcă la propriu din ea pentru a-i simți aroma, de aici și apetitul lui, care, uneori poate determina luarea în greutate.

Anatomic, Săgetătorului îi sunt asociate coapsele, nervul sciatic, anusul (împreună cu Scorpionul), ultimele trei vertebre lombare, cele cinci sacrale și cele patru coccigiene. La nivel endocrin este corelat cu glandele suprarenale.

Posibilele patologii pot fi cauzate de excesele alimentare: ficatul poate fi afectat. Din această cauză pot apărea tulburări hepatice, hipercolesterolemie, obezitate, diabet, boli ale splinei, probleme circulatorii.

Există și o anumită predispoziție la reumatism, lumbago, sciatică, boli tropicale.

CAPRICORN

Din punct de vedere anatomic guvernează partea cea mai pământeană a corpului uman: oasele și scheletul. Mai guvernează și genunchii, dinții, cartilajele și, parțial, circulația venoasă (care va continua în Vărsător).

Cu toate că are o rezistență fizică moderată este înzestrat cu o bună stăpânire de sine ceea ce îl transformă în semnul cel mai longeviv din zodiac.

Posibile patologii: probleme dentare, artrita, osteoartrita, reumatism, fracturi și leziuni. Afecțiunile lui se pot croniciza cu ușurință și trebuie să fie atent la bolile generate de temperaturile scăzute.

Poate avea dificultăți în asimilarea calciului și poate suferi de osteoporoză și decalcificări.

VĂRSĂTOR

Excentricul Vărsător se bucură de o vitalitate puternică. Nu putem afirma același lucru însă și pentru rezistența psihofizică.

Stăpânul său, Uranus, guvernează sistemul nervos, așadar, cei născuți în această zodie pot avea predispoziții spre probleme neurologice.

Din punct de vedere anatomic, acest semn zodiacal este asociat cu membrele inferioare (de la genunchi în jos excluzând picioarele), cu circulația venoasă și cu procesele electrochimice ale organismului.

În schimb, corpul lor oferă un răspuns pozitiv la medicina holistică.

Posibile patologii: gambe, glezne, sistem nervos și fibre nervoase. Posibile aritmii cardiace și probleme circulatorii (inclusiv hipertensiune arterială).

PEȘTI

Ușor de impresionat și cu o sensibilitate ridicată, semnul mutabil, de apă al Peștilor are parte de o sănătate delicată, căzând uneori pradă stresului emoțional și/sau depresiei.

Anatomic, acestui semn zodiacal îi sunt atribuite pielea, picioarele și degetele de la picioare.

Sistemul său imunitar nu este unul foarte puternic, deci poate fi predispus la infecții, alergii, intoleranțe, intoxicații cu alimente și medicamente.

Nevoia de evadare, inerentă temperamentului său, îl poate determina să abuzeze de substanțe chimice, alcool și droguri. De asemenea, sunt posibile tulburări de alimentație.

Posibile patologii se pot dezvolta la nivelul pielii, picioarelor și sistemului limfatic.

Există și predispoziții spre apariția tendinței de a reține lichide și mai pot suferi de reumatism sau forme de anemie.

Citește și: Corespondența dintre zodii: ce crede despre acest lucru inteligența artificială?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia cu vizibilitate

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Cheltuieli neprevăzute pentru o zodie

Sursă foto: Pexels

Horoscop mai 2024. Oportunități pentru Gemeni, Berbec și Taur. Cheltuieli pentru Pești și Fecioară

freepik.com

Marte în Berbec de pe 30 aprilie. Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

pixel