Astrolog Roxana Ivanciu despre ascendent: „Reprezintă modul în care simți totul!”
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
În emisiunea Playtalk cu Rebeka Pascu, astrologul Roxana Ivanciu ne-a vorbit despre importanța ascendentului în astrograma natală.

Cât de mult contează ascendentul? „Ascendentul îl ai de când te naști. Ascendentul este dat de ora la care noi ne naștem. De la ascendent se formează cele 12 case astrologice. Ascendentul reprezintă modul în care tu arăți, corpul tău fizic, și mai reprezintă modul în care tu simți totul în jurul tău. E în felul următor: când se naște bebelușul și respiră pentru prima dată în această existență, este despre cum a perceput el această venire în lume.

Deci, unii poate că s-au născut mai greu sau au fost resuscitați, sau, eu știu, a căzut din brațele doctorului. Sau unii au venit pur și simplu, așa, într-o iubire, într-o blândețe. Așa au perceput ei. Este prima ta senzație de a face cunoștință cu viața de acum, cu lumea. Și atunci îți dă acele trăsături ale corpului tău fizic. Soarele este cum mă simt eu cu mine.

Când mă uit eu în oglindă, este părerea mea despre mine și despre cum este forța mea vitală. Iar ascendentul este despre cum mă văd ceilalți. Acea poveste cu 29 de ani este despre tranzitul lui Saturn, despre prima maturizare. Atunci se activează mai mult ascendentul și anumite trăsături, iar modul meu de a mă comporta se schimbă pentru că eu mă maturizez. Și tot ceea ce văd în jurul meu poate nu mai corespunde vibrației mele energetice din acel moment, pentru că eu am început să fiu mai responsabil, mai atent la anumite lucruri pe care până atunci nu le vedeam. Devin responsabil de viața mea și încep să mă văd eu în viața mea.

Partea întunecată a Balanței. TREI ciudățenii de care trebuie să te ferești!

Uite că foarte multe cupluri care, de exemplu, se căsătoresc înainte de a împlini 29 de ani, pot să ajungă să divorțeze pentru că ei nu se mai recunosc. Ne maturizăm abia apoi și nu mai avem ceea ce căutăm de fapt. Sau începi să ai alte pretenții de la partener. Ai alte nevoi, ești mai responsabil. Dacă, de exemplu, până atunci era totul flower power și nu te interesa că nu faci curățenie în casă sau că partenerul tău nu își duce vasele la spălat, nu era ceva catastrofal. Acum începi să te întrebi: 'Hai să vedem cine e responsabil. Mie mi se pare că ar trebui ca tu să faci acest lucru.'

Și uite cum încep anumite discuții care până atunci nu existau și care pot duce la un conflict. Ascendentul îl ai pe viață, la fel cum soarele îl ai pe viață. Deci, întotdeauna când faci previziuni astrologice, nu există să nu faci harta natală. Harta natală este momentul în care tu te naști și acela ești. Dar tu, zi de zi, an de an, evoluezi, iar harta ta se transformă. Se numește hartă progresată.”, spune astrologul.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Mitologia zodiei Leu: o poveste despre reziliență și putere

Mitologia asociată cu Leul este strâns legată de...



Cele mai noi articole

Top citite
Sursa: pixabay.com

Jupiter retrograd. Previziuni pentru TOATE zodiile, valabile până în februarie 2025

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop săptămâna 7-13 octombrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop săptămâna 7-13 octombrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

Sursă foto: Freepik

Previziuni astrologice a doua jumătate a lunii octombrie 2024. Ce va aduce Superluna Plină pentru fiecare zodie

pixel