Anul Nou Chinezesc. Ce semnifică Iepurele de Apă?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Anul Nou Chinezesc începe azi, la 22 ianuarie! Părăsim Anul Tigrului și primim energia Iepurelui de Apă, care va sta cu noi până la 9 februarie 2024. Totuși, ce reprezintă acest animal? Iată ce trebuie să știi!

2023 este Anul Iepurelui de Apă! Elementul de apă în forma sa Yin este principala sursă de energie din calendarul chinezesc pe toată perioada anului. Se spune că elementul de apă vine cu pace și abundență.

Ce reprezintă Iepurele de Apă în zodiacul chinezesc?

În astrologia chineză există cinci elemente. Fiecare semn din zodiac este asociat cu unul din aceste elemente: aur sau metal, lemn, foc, apă, pământ. Anul Iepurelui de Apă pică odată la 60 de ani. Deci, există cinci tipuri de iepuri, fiecare cu propriile caracteristici. Anul acesta, avem Anul Iepurelui de Apă.

În astrologia chineză, Iepurele este animalul care reprezintă blândețe, dar și eleganță și rafinament. Totodată, Iepurele de Apă este inteligent, rapid și ambițios, deși tinde să lase lucrurile neterminate, să procrastineze.

Trebuie să știi și că Iepurele de Apă ocolește problemele, dar și oamenii pe care îi consideră nepotriviți. Din acest motiv, poate fi des catalogat ca ostil, iritat sau agresiv. 

Despre Iepurele de Apă se spune și că este unul dintre cele mai fericite semne din zodiacul chinezesc. Iepurii sunt plăcuți, talentați și nativi pe care oricine îi dorește prin preajmă.

Iepurele este emoțional și sensibil, dar poate deveni și rece, când situația o impune. Oamenii îl admiră pe Iepure și au încredere în el.

Care sunt caracteristicile Iepurelui de Apă?

Se spune că zodia Iepurelui de Apă îi include pe nativii intuitivi și grijulii. Pot fi ușor răniți, mai ales că pun suflet și orice fac, o fac din profunzimea sufletului. Iepurii de apă tind să fie calzi, afectuoși, dar și fricoși și tăcuți. Când ne gândim la un nativ Iepure, avem în minte o persoană care vrea mereu pace. Dar nu trebuie să omitem nici mândria, fiindcă face parte din trăsăturile mai puțin pozitive ale acestui semn.

În 2023, Iepurele ne poate transmite și griji excesive, pentru că este văzut drept un animal temător și adesea fugar.

Cărui organ din corp îi corespunde Iepurele?

Fiecare semn zodiacal din astrologia chineză are un organ care este reprezentativ pentru anumite lecții pe care le poate învăța nativul respectiv, dar și pentru anumite provocări. 

Iepurele (1951, 1963, 1975,1987,1999, 2011) are ca organ reprezentativ colonul. Colonul are mai multe funcţii. În primul rând are rolul de a extrage mineralele. Deci, nu se mai face digestie când mâncarea ajunge în colon, dar se extrag mineralele, acele bucăţele mic, la nivel atomic, dar care sunt foarte importante şi fără de care nu am trăi cu adevărat. Este exact ideea de metal preţios. La nivel spiritual, colonul este cel responsabil cu a trage concluzii. Deci, am încheiat un ciclu, am trecut printr-o etapă de viaţă şi s-a încheiat. Ce lecţii extragem de acolo? Cu ce plecăm de acolo?

Îți recomandăm și: Anul Nou Chinezesc. Previziuni 2023 pentru nativii Iepure

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

pixel