Anul Nou Chinezesc: Care sunt obiceiurile și ce tradiții aduc noroc și prosperitate?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
În zodiacul chinezesc, 2023 este anul Iepurelui de Apă. Totuși, încă suntem în Anul Tigrului, care se termină la 21 ianuarie 2023. Iată care sunt obiceiurile și tradițiile care se respectă pentru Anul Nou Chinezesc!

De pe 22 ianuarie 2023, începe Anul Iepurelui de Apă în horoscopul chinezesc, care se termină pe 9 februarie 2024. Se pare că urmează o perioadă plină de speranță și de pace. Descoperă ce tradiții există!

Milioane de persoane din întreaga lume vor sărbători curând Anul Nou Chinezesc. Întodeauna, tradițiile și obiceiurile asiaticilor legate de acest moment au fascinat, mai ales pe europeni. Ce poți face de Anul Nou Chinezesc pentru bunăstare și noroc?

1. Se poartă roșu!

Probabil ai observat că totul devine roșu la sărbătoarea Noului An Chinezesc. Locurile sunt împodobite cu steaguri, felinare și lampioane în aceeași culoare. Există și un motiv. Se spune că roșul este culoarea bogăției, a norocului și a prosperității, de aceea totul se decorează în aceste nuanțe intense.

Orice persoană trebuie să poarte haine sau lenjerii roșii, ca să se apere de rele și să atragă bogăția în viața sa. Poți să porți rochii sau bluze roșii, ca să onorezi această tradiție veche. Se crede că este bine să faci ordine în haine și să arunci toate articolele vechi sau uzate, ca să alungi spiritele rele și să faci loc noului în viața ta.

2. Se elimină obiectele vechi și sparte din casă

Nu se aruncă doar hainele vechi, ci și obiectele sparte care încă se mai găsesc prin casă. Asiaticii consideră că acestea aduc ghinion pe tot parcursul anului care urmează. Ba mai mult, cu ocazia Anului Nou Chinezesc, ei cred că este recomandat să cumperi ceva nou prin casă, de la covoare și perne, până la lenjerii de pat.

Horoscop chinezesc: PATRU zodii cu noroc la bani în prima lună a anului 2023

3. Se consumă mâncăruri simbolice

Această sărbătoare este un prilej ideal pentru consumul de dulciuri. Pe o tavă, asiaticii așează fructe confiate, budincă de orez și alte prăjituri gustoase. Se mănâncă și tofu uscat, dar și alune, în speranța unei vieți lungi și sănătoase.

Specialitatea este jiaozi sau găluște fierte, umplute cu legume și carne tocată mărunt.

4. Se ține cont și de superstiții

Chinezii au și superstiții legate de perioada în care sărbătoresc Noul An Chinezesc. Timp de 15 zile, asiaticii nu obișnuiesc să dea cu mătura, deoarece se crede că alungi norocul. Totodată, în această perioadă nu se folosesc obiecte ascuțite, precum foarfecele sau cuțitele. Tot cu această ocazie, nimeni nu trebuie să se spele pe cap, pentru a nu îndepărta prosperitatea și norocul.

5. Se împart cadouri

În final, familia se adună pentru sărbătoare și se împart cadouri. Înainte de acest eveniment, se curăță casele, se dă cu var.

Citește și: Zodiacul chinezesc. De ce are o importanță deosebită și cum influențează deciziile a milioane de oameni?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel