A doua Lună Plină în Capricorn din 2024. Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data publicării:
Pe 21 iulie, vom avea a doua Lună Plină în semnul Capricornului. Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens.ro, ne aduce previziunile pentru fiecare zodie și ascendent!

 

Youtube video image

În mod normal, avem o singură Lună Plină în Capricorn. Dar în 2024, astrele s-au gândit să ne facă o surpriză. Și nu este una întâmplătoare! Din punctul de vedere al Danielei Simulescu, această Lună Plină este precum un ultimatum al tranzitului lui Pluto în Capricorn.

Momentan, Pluto nu este în semnul Capricornului, dar se va întoarce în septembrie. Din Capricorn, va ieși definitiv și se va duce în Vărsător în noiembrie 2024, unde va rămâne până în 2044.

Pluto a fost în Capricorn din 2008 încoace și a adus multe transformări, mai ales celor cu marcaj cardinal în astrograma natală: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. Voi ați trecut prin evenimente de viață și moarte și prin situații extreme pentru a vă da seama câtă putere interioară aveți.

Deși această Lună Plină are loc la gradul 29 în Capricorn, este foarte aproape de Pluto, care este la început de Vărsător. Este un moment de rupere, de doliu, de apogeu. Pe moment, toate acestea pot fi dureroase, dar vor aduce o eliberare extraordinară. Este ca și cum te-ai dezlipi de ceva putred, spune astrologul.

În septembrie, Pluto se va întoarce în Capricorn. Atunci s-ar putea să închidă anumite situații. Ar putea spune că el și-a făcut treaba și acum rămâne de văzut ce faci tu cu ceea ce ai învățat din 2008 încoace.

Laitmotivul acestei Luni Pline poate fi privit ca un ultimatum pe care fiecare dintre noi îl va resimți într-o anumită zonă, mai ales dacă aveți planete în semnele cardinale în ultimele grade.

Astrologii internaționali despre Luna Plină în Capricorn de pe 21 iulie: „Devenim foarte serioși în legătură cu planurile noastre!”

Iată previziunile pentru fiecare zodie și ascendent!

Berbec/Ascendent în Berbec

Luna Plină se petrece în casa a zecea. Din punct de vedere profesional, din 2008 și până în prezent ai trecut prin foarte multe schimbări, manevre, reluări, reveniri. Va trebui să dai timpul înapoi și să te gândești de unde ai fost dat afară, unde ai schimbat domeniul brusc, în ce locuri ai stat mai mult sau mai puțin și cum a evoluat statutul tău social. Dacă până acum nu ai luat decizii profesionale, această Lună Plină îți poate aduce situații prin care să îți demonstrezi de ceea ce ești în stare și să îți depășești anumite limite. Poate te vei ciocni de anumiți oameni, iar așa îți vei da seama că ai jucat foarte mult rolul victimei. Totul te învață să te duci mult mai adânc în ființa ta și să îți dai seama de un tipar pe care îl ai și nu mai e cazul. De acum încolo, profesional depinde foarte mult de ceea ce îți dorești tu și cum îți dorești. Dacă până în septembrie vei considera că nu-ți mai place domeniul și că vrei altceva, este momentul potrivit să începi să testezi ce se întâmplă în jurul tău până găsești un alt domeniu sau o altă carieră.

Taur/Ascedent în Taur

Luna Plină activează casa a noua. Din 2008 și până în prezent, gândește-te puțin la ce școli ai făcut, pe unde ai călătorit. Ai vrut să pleci, nu ai vrut să pleci din țară? Ce probleme juridice ai avut? Prin câte schimbări de domiciliu ai trecut? Această Lună Plină vine să sigileze. Să zică: Te-ai hotărât? Pleci? Te-ntorci? Rămâi la facultatea asta? Te mai superi puțin pe tine că ai 50 de ani și te gândești că nu poți să începi o facultate? Poate că e cazul să o începi și să nu mai stai să te gândești la ce zic alții și cum zic alții. Poate că îți găsești puterea interioară să mergi mai departe și să faci ceea ce îți place. Sau ceea ce ai fi vrut să faci în locul primei facultăți. S-ar putea să iei decizia: Gata, plec din țară. Gata, renunț la facultatea asta. Gata, mă-ntorc în țară. Luna Plină aduce și un ultimatum în relația pe care o ai cu divinitatea, cu credința, cu principiile și cu valorile, dar și cu ideea de dreptate.

Gemeni/Ascendent în Gemeni

La tine, Luna Plină se petrece în casa a opta. Această casă este rău famată, cel puțin din punctul de vedere al teoriei astrologice. Și când Luna din 21 iulie este acolo, trebuie să îți aduci aminte din 2008 încoace de câte ori ai luat-o de la zero. Că a murit cineva. Că ai rămas fără bani. Că ai pierdut o casă. Că ai pierdut o persoană dragă. Gândește-te doar prin câte șocuri, prin câte crize, prin câte momente în care a trebuit să te descurci fără suportul nimănui ai trecut. Poate că ai avut senzația că nu se mai termină crizele din viața ta. Cumva, din 2008 încoace, orice criză a devenit o mare oportunitate. Când îți ziceai că nu mai poți, exact atunci mai găseai o fărâmă de putere, de viață și de energie să o iei din nou de la capăt. Indiferent că ai pierdut oameni, bani, energie, locuri. Și această Lună Plină de pe 21 iulie îți reactivează iar niște frici. Că nu vei supraviețui, că nu vei face față. Dar sunt doar niște frici.

Rac/Ascendent în Rac

Luna Plină se petrece în casa a șaptea, casa relațiilor, unde a fost și Pluto din 2008. Din 2008 încoace, relația cu partenerul a trecut probabil prin momente de la minus infinit la plus infinit. Partenerul mai este în viața ta? Nu mai este în viața ta? Ai avut niște relații care te-au zguduit serios. Ți-ai dat seama că ai niște atașamente și a trebuit să renunți la niște oameni. Poate unii chiar au murit. Ai găsit parteneri diferiți, obsesivi. Ai avut relații toxice. Acum, reflectoarele sunt pe tine, nu pe relații. Gândește-te din 2008 încoace prin câte momente grele ai trecut raportat la ceilalți și cât ai învățat despre tine prin intermediul lor. Poate te sacrificai, dădeai de la tine, lăsai de la tine, nu erai conștient de anumite lucruri. Dar din 2008 încoace poate te-ai îmbolnăvit, poate ai trecut prin crize, poate partenerii au avut probleme și te-ai trezit. Cumva, Pluto te-a obligat să îți consumi tot ce aveai pentru oamenii respectivi, ca acum să consumi tot ce ai consumat pentru ei și pentru tine. Și în momentul în care vei mai avea relații ca acelea de până în 2008, să zici: „Până aici, trebuie să punem limite. Nu ne mai călcăm pe bătături, că nu mai are rost de acum încolo." Vei lua decizii, partenerii se schimbă, unii vei găsi alți parteneri, tocmai ca să îți dai seama că ți-ai învățat lecțiile.

Leu/Ascendent în Leu

Pluto a fost la tine în casa a șasea. Probabil ai trecut prin crize legate de sănătate, care ți-au adus revelații serioase referitoare la viața pe care o duceai. Gândește-te din 2008 încoace: poate te-ai îmbolnăvit și ai realizat că nu mâncai cum trebuie sau că aveai multă suferință interioară pe care n-ai procesat-o. Boala vine oricum, dar important este să fi învățat lecțiile din 2008 încoace și să nu mai tragi de tine, să nu te mai chinui și să nu mai ai tendințe extremiste. Când Pluto este în casa a șasea, unde se va petrece și Luna Plină, ai tendința să devii extremist în încercarea de a-ți schimba stilul de viață. Dar lucrurile nu ies mereu cum îți dorești. Luna Plină vine ca o încheiere, ca o conștientizare. De asemenea, cu Pluto în casa a șasea, relațiile cu colegii, spațiul de lucru, serviciile și locurile de muncă s-au schimbat. Pluto a trebuit să îți aducă și un pic de modestie și smerenie, și din păcate nu o face în modul cel mai plăcut. Luna Plină este un moment să îți promiți că de acum încolo vei avea mai multă grijă de organismul tău, de timpul tău, de resursele pe care le ai.

Fecioară/Ascendent în Fecioară

Luna plină se petrece în casa a cincea, iar Pluto a fost acolo din 2008. Probabil ai trecut prin crize legate de copii: ai pierdut copii, ai avut probleme în a avea copii, sau copiii au trecut prin evenimente marcante, evenimente extreme. Fericirea ta, cu Pluto în casa a cincea, a fost fluctuantă: astăzi ești super fericit, iar mâine ești super trist. De ce nu poți fi fericit pentru mai mult timp? Asta face Pluto, te duce cu intensitate în orice emoție. Dar tu vrei doar emoția pozitivă care îți place, după care Pluto te duce în cealaltă extremă și îți arată cât de nefericit poți să fii. Poate ai trecut prin aventuri sau ai avut parteneri care au trecut prin aventuri. De asemenea, cu Pluto în casa a cincea, vorbim și de tendința către risc, către jocuri de noroc, vicii, speculații. Deci, fă-ți o socoteală din 2008 încoace: ți-ai dorit copii sau nu? Ai avut probleme legate de copii? Cum a fost relația cu părinții? Cum a fost relația cu propria fericire? De ce ai fost masochist? De ce ți-a plăcut să suferi? Sau de ce ai fost foarte dur și dictatorial, chiar și cu tine însuți?

Balanță/Ascendent în Balanță

Pluto a tranzitat casa a patra din 2008, iar acum, pe 21 iulie, se va petrece aici și Luna Plină. Ce îți arată această Lună Plină? Să închei o situație cu familia. Din 2008 încoace probabil te-ai mutat de multe ori. Chiar și când nu te așteptai, te-ai mutat. Te-ai mutat de la părinți, te-ai mutat din casa în care te-ai mutat de la părinți. Ai pierdut o casă, ai câștigat o casă, ai vândut, ai cumpărat, ai închiriat. Mediul imobiliar a fost foarte agitat din 2008 încoace. Și nu vorbim doar despre aspectul imobiliar în sine, ci despre o dezrădăcinare. Dezrădăcinarea a venit nu doar din faptul că ai stat cu părinții sau lângă părinți sau în același oraș cu cei dragi, ci și ca o dezrădăcinare emoțională. E ca și cum cineva din familie a murit pentru tine sau cineva din familie a renăscut pentru tine. Poate ai trecut prin niște abuzuri când erai mai mic și te-ai îndepărtat. Ori, din 2008 încoace, ai trecut prin multe procese prin care a trebuit să te reconectezi cu abuzatorii sau cu oamenii care ți-au făcut mult rău în primii ani de viață. Ai pierdut rude, te-ai transformat enorm din punct de vedere emoțional. Folosește acest eveniment să accepți că, deși venim cu o bază, pe urmă ne creăm propria familie. Nu trebuie să consideri că familia este doar cea cu care ne-am născut.

Scorpion/Ascendent în Scorpion

Pluto a tranzitat casa a treia din 2008 încoace. Poate ți-ai schimbat modul de a gândi sau de a conștientiza, dar asta depinde de vârsta pe care o aveai atunci. Una e dacă aveai 20 de ani în 2008, alta e dacă aveai 50 de ani. Pluto s-a jucat cu mintea ta. Ceea ce știai că este sigur, nu a mai fost sigur. Relația cu oamenii cei mai apropiați, cum ar fi frații și surorile, a trecut prin multe schimbări. Ei au avut multe evenimente, s-au îmbolnăvit, au plecat în altă parte, au trecut prin crize de supraviețuire. Iar tu a trebuit să înveți să comunici altfel cu ei. Pe 21 iulie, trebuie să-ți dai seama câtă încredere ai în propria minte. Este mintea ta un inamic sau un aliat? Depinde de tine, pentru că arhetipul Scorpionului are această necesitate de a înflori, de a-și face scenarii, de a fi foarte bănuitor și suspicios.

Semnificația Lunii Cerbului de pe 21 iulie. Ce este atât de special la această Lună Plină?

Săgetător/Ascendent în Săgetător

La tine, Pluto a fost în casa a doua din 2008 încoace, iar Luna Plină din 21 iulie reprezintă un ultimatum financiar. Gândește-te așa: din 2008 până acum, de câte ori ai luat-o de la zero pe plan financiar? De câte ori ai pierdut bani? De câte ori ai fost furat? De câte ori a trebuit să te împrumuți? De câte ori ai luptat pentru banii tăi cum nu făceau alții în jurul tău? Pluto asta face când e în casa a doua: te aduce la sapă de lemn, dar te și îmbogățește pe neașteptate. Pluto ți-a arătat că relația cu banii nu e doar despre salariu sau economii, ci despre supraviețuire și despre cum îți folosești talentele și resursele. Pluto în casa a doua ți-a arătat că ai multe talente și că poți să o iei de la capăt de fiecare dată. Chiar dacă te duci într-o zonă de război, tu tot faci niște bani, scoți bani din piatră seacă. Asta trebuie să ai în vedere și cu Luna Plină din 21 iulie: orice s-ar întâmpla în viața ta din punct de vedere financiar, te descurci. Nu trebuie să îți mai fie frică, nu trebuie să te chinui și să te sperii.

Capricorn/Ascendent în Capricorn

Pluto a fost în semnul tău, în casa întâi, și ți-a adus multe probleme de sănătate foarte serioase din 2008 încoace. Probleme în urma cărora nu credeai că vei supraviețui. Pluto ți-a luat oameni dragi când te așteptai mai puțin, când credeai că totul funcționează, dintr-o dată ai rămas fără ei. Pluto te-a pus în situații în care ai simțit că pământul îți fuge de sub picioare. Ai trecut prin multe procese psihologice, ai descoperit cât de dependent ești de unele situații și oameni, poate toxici, din viața ta. Pluto ți-a adus îndoieli legate de propria persoană și nevoia de a face lucrurile cu intensitate. Luna Plină vrea să îți arate că puterea deciziei este la tine și că trebuie să spui când ceva nu mai merge și că nu trebuie să mai stai în preajma celor care nu îți fac bine. Pluto ți-a adus multă putere personală, iar această Lună Plină vrea să îți arate că emoțiile nu sunt un monstru. Exact emoțiile de care ai fugit și pe care te-ai chinuit să le eviți sunt, de fapt, soluția pentru o viață mai bună. Pluto te ajută să îți dai seama cât de masochist ești și cât de important este să fii egoist și să îți vezi binele. Uneori, Pluto te face sadic, tocmai pentru că nu știi cum să ieși din anumite situații care nu îți sunt prielnice.

Vărsător/Ascendent în Vărsător

Gândește-te că din 2008 încoace, Pluto a traversat casa a douăsprezecea. Iar Luna Plină din 21 iulie readuce în atenție tot ce s-a întâmplat de atunci. Casa a douăsprezecea are o conexiune puternică cu instituțiile izolate, cum ar fi azilele, bisericile, spitalele și instituțiile legate de sănătatea mintală. Poate că ai vizitat sau frecventat astfel de locuri, nu neapărat din cauza ta, ci din cauza altora. Dar viața ta a trecut prin aceste situații. Mulți dintre voi v-ați retras din viața cotidiană, ați vrut să vă călugăriți sau să plecați într-un exil departe, să vă luați bocceluța și să rupeți toate conexiunile cu oamenii din jurul vostru. Mulți ați fost nevoiți să mergeți mai des la spital. Ați avut de-a face cu relații toxice și vicii. Poate că v-ați crezut că aveți inamici și ați apelat la tot felul de persoane care v-au promis vindecare spirituală, dar s-ar putea să fi fost șarlatani. Cu Pluto în casa a douăsprezecea, este clar că somnul ți-a fost afectat. Ai visat, ai avut coșmaruri. De ce? Pentru că Pluto și-a dorit să-ți ia subconștientul, să-l destrame până când îl purifică și îl curăță. Din 2008 încoace, ai început să tai câte un fir de acolo, câte unul de dincolo, și a trebuit să te reconstruiești. Pe măsură ce Pluto va intra definitiv în noiembrie în semnul tău, va trebui să te reconstruiești. Așadar, din 2008 încoace, ați trecut prin multe evenimente legate de zona psihologică. Această Lună Plină din 21 iulie trebuie să te învețe să te ferești de tot ce este toxic, de tot ce este otrăvitor, de tot ce nu-ți face bine, fie că este vorba de zahăr, alcool, jocuri de noroc, persoane sau relații.

Pești/Ascendent în Pești

Cercul tău social s-a schimbat enorm din 2008 încoace. Gândește-te ce prieteni aveai în 2008 și ce prieteni ai acum. Gândește-te în ce comunități erai atunci și în ce comunități ești acum. Atunci făceai voluntariat într-un loc, acum faci voluntariat în altă parte. Aveai niște planuri de viață în 2008, dar acum sunt sigur că nu mai ai aceleași planuri. Prietenii, planurile, obiectivele și banii ți s-au schimbat. Poate că a trebuit să pleci în altă țară sau în alt oraș, poate că a trebuit să te angajezi într-un loc și nu mai aveai atât de mult timp pentru oamenii aceia. Cu Luna Plină din 21 iulie, trebuie să accepți că, deși putem să ne facem o mie de planuri, viața va avea întotdeauna un alt plan pregătit pentru noi, la care nu ne-am fi gândit niciodată. Pluto îți spune că nu trebuie să te victimizezi și să te plângi, ci să accepți ce ți-a pregătit viața, să-ți găsești puterea interioară și să pornești către noua direcție, către noul plan pe care ți-l oferă viața. În niciun caz nu trebuie să te ții cu dinții de ce aveai înainte. Asta și-a dorit foarte mult Pluto de la tine, pentru că în noiembrie va intra în casa a douăsprezecea și va aduce o schimbare psihologică foarte puternică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Ce spune data nașterii despre calitățile pe care le ai?

Iată cu ce abilități te-ai născut, conform numerologiei!


Top citite
freepik.com

Previziuni 2025 pentru TOATE zodiile. Anul marilor schimbări, cu provocări și momente inedite

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Relații neplăcute cu familia pentru o zodie

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu scapă de tristețe

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop 5 septembrie 2024. Zodia care primește un nivel crescut de atracție de la astre

pixel