21 Noiembrie – Intrarea în Biserică a Maicii Domnului sau Sărbătoarea Luminii. Rugăciunea plină de har de rostit AZI!
Este o zi care ne încurajează să aflăm mai multe despre semnificaţiile şi influenţele istorice care stau la baza numelor noastre, ale prietenilor sau membrilor familiilor şi despre cum s-au schimbat tendinţele în materie de nume de-a lungul generaţiilor. Nu există nicio îndoială că modul în care au evoluat numele este un subiect incredibil de interesant. Generaţii diferite vor avea adesea nume diferite, unele mai populare decât altele, iar multe dintre ele create în funcţie de tendinţele vremii.
Ce înseamnă numele nostru? Are rădăcini religioase? Cât de vechi este? Din ce ţară sau cultură provine? Toate acestea sunt întrebări pe care ar trebui să ni le punem astăzi - şi, bineînţeles, cu puţină cercetare, ar trebui să aflăm şi răspunsurile! Numele noastre pot fi inspirate de o vedetă de film celebră sau de un personaj dintr-o carte de care părinţii erau pasionaţi.
Şi nu este vorba doar de prenume, ci şi de numele de familie, acestea având în spate o istorie şi mai bogată. În cazul multor oameni, numele lor de familie provine iniţial din ocupaţia strămoşilor lor - în cazul altora acesta a rezultat dintr-un amalgam de nume de familie ale unui cuplu căsătorit la un moment dat.
Prin urmare, #FunFactsAboutNamesDay este ocazia de a ne întreba părinţii de ce ne-au dat numele pe care îl purtăm sau de a afla mai multe despre istoria numelui de familie de la rudele mai în vârstă. De asemenea, în zilele noastre, există o mulţime de baze de date online care prezintă mii de nume şi semnificaţiile lor, multe chiar şi cu diferitele variante de nume care au fost întâlnite de-a lungul secolelor. Dacă ne facem timp să aruncăm o privire la istoria numelui nostru şi a numelor rudelor s-ar putea să descoperim lucruri interesante despre familia noastră.
Această zi, care a fost creată de onomatologul amator american Jerry Hill, se sărbătoreşte în prima zi de luni a lunii martie.
În zilele noastre se vorbeşte mult despre vegetarianism şi veganism şi, deşi există multe lucruri bune în aceste mişcări, poate fi dificil să eliminăm complet anumite grupe de alimente din dietă. Însă această zi este ocazia perfectă de a include mai multe frunze în mesele noastre şi de a ne îndrepta spre o dietă mai bogată în plante, lucru pe care mulţi îl fac deja din trei motive principale: sănătate, etică şi mediu.
Deşi a existat recent o recrudescenţă a dietelor care evită produsele de origine animală, alimentaţia bazată pe plante există de mii de ani, atât din motive practice, cât şi etice. Printre primii susţinători ai vegetarianismului, de exemplu, se numără Buddha şi filosoful grec Pitagora, aminteşte site-ul daysoftheyear.com.
Cu hashtagul #PlantPowerDay, această zi a fost lansată în 2018 de către compania europeană Alpro, specializată în produse pe bază de plante. A fost înfiinţată pentru a încuraja oamenii să consume mai multe legume şi alte alimente pe bază de plante în cadrul meselor zilnice.
Nu este vorba neapărat de a elimina complet produsele de origine animală, ci mai degrabă de a face din plante piesa centrală a dietei şi de a lua în considerare mai întâi opţiunile pe bază de plante, fie doar pentru ziua în sine, fie pe termen lung. Laptele poate fi înlocuit cu suc de portocale, hamburgerii cu vinete, îngheţata cu sorbet!
Dietele bine planificate pe bază de plante au fost considerate sănătoase în fiecare etapă a vieţii de către organizaţii dietetice, cum ar fi Academia Americană de Nutriţie şi Dietetică şi Asociaţia Dietetică Britanică. Bine planificată este cuvântul cheie aici, deoarece bazându-se doar pe plante oamenii se pot alege cu anumite deficienţe, cum ar fi fierul şi vitamina B12. Cu toate acestea, este perfect posibil să obţinem toţi nutrienţii necesari printr-o dietă bine gestionată bazată pe plante.
În mod paradoxal, după ce am elogiat plantele, sărbătorile culinare din această zi continuă, cumva paradoxal sau pentru a împăca pe toată lumea, cu friptura de coaste de porc aranjate în formă de coroană (#CrownRoastofPorkDay).
Şi ca să revenim la începutul zilei, ne putem pregăti cu toată încrederea un bol generos cu cereale, pentru că este şi ziua cerealelor (#CerealDay). De la sfârşitul secolului al XIX-lea, cerealele au devenit cel mai popular aliment de mic dejun din America.
sursa: Agerpres
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Mulți spun că are gust de...
Somnul este vital pentru...
Ceaiul verde este, pentru tot...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
2025 se apropie cu pași...