4 februarie - Ziua puloverelor, a gumei de mestecat, a ciupercilor umplute, Ziua în care mulţumim poştaşilor
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. Iată ce se celebrează pe 4 februarie:

Ziua puloverelor

Ziua puloverelor (#SweaterDay) este sărbătorită pentru a atrage atenţia asupra importanţei economisirii energiei prin oprirea încălzirii, purtând în schimb pulovere, un articol de îmbrăcăminte comfortabil fin şi versatil care poate fi purtat peste aproape orice ţinută.

Instituită de World Wildlife Fund (WWF) Canada, această zi este sărbătorită din anul 2010. WWF a urmărit să îi determine pe oameni să se îmbrace cu pulovere în numele conservării energiei, pentru a reduce consumul. Astfel ne schimbăm comportamentul legat de consumul de energie şi contribuim la economisirea energiei regenerabile.

Ziua gumei de mestecat

Ziua gumei de mestecat (#BubbleGumDay), care se sărbătoreşte pe 4 februarie anul acesta, ne aduce aminte de momentele de distracţie din copilărie când ne amuzam făcând baloane cât mai mari. Chiar şi după ce devenim adulţi, continuăm să facem baloane din gumă de mestecat, un produs în diferite culori, arome, dimensiuni şi forme, preferat de toate grupele de vârstă. Cu o aşa de mare popularitate, nu este de mirare că există o zi de sărbătoare unică în calendar pentru cei care iubesc guma de mestecat - aceasta este prima zi de vineri a lunii februarie.

Autoarea americană de cărţi pentru copii Ruth Spiro este fondatoarea acestei zile, sărbătorită încă din anul 2006. Ei i-a venit această idee ca o modalitate prin care copiii să strângă bani în scopuri caritabile. A fost creată ca singura zi din an în care copiii au voie să mestece gumă! Dar ei plătesc câţiva cenţi pentru acest privilegiu, iar banii merg către proiecte speciale.

Guma de mestecat originală a fost creată în 1928 de contabilul american Walter Diemer care lucra la o fabrică de gumă de mestecat din Philadelphia. Guma de mestecat era atunci de culoare roz, singurul colorant pe care Diemer îl avea cel mai mult la îndemână la acea vreme.

Există dovezi care sugerează că oamenii au avut de mult timp o înclinaţie pentru a ronţăi! Chiar şi în urmă cu 9000 de ani, este posibil ca unii nord-europeni să fi mestecat gudron din scoarţa de mesteacăn - poate din plăcere sau din motive medicinale.

Există diverse beneficii pentru sănătate asociate cu guma de mestecat - aceasta se dovedeşte a fi un mare eliberator de stres şi este, de asemenea, bună pentru sănătatea orală.

Ziua ciupercilor umplute

Cei care sunt înnebuniţi după ciupercile umplute se bucură de o dată unică în calendar când îşi pot răsfăţa o dată în plus papilele gustative cu aceste preparate, cărora le-a fost dedicată ziua de 4 februarie, sărbătorită în fiecare an.

Nu se cunosc originea, istoria şi fondatorul acestei zile (#StuffedMushroomDay), însă o certitudine este că ciupercile umplute au o tradiţie şi o istorie îndelungate, datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Potrivit happydays365.org, ciuperca umplută este o reţetă italiană ce constă în îndepărtarea tulpinii, iar capacul acesteia este umplut cu o compoziţie de carne şi legume, după care se găteşte la cuptor sau la grătar. Ciupercile sunt considerate a fi înlocuitorul cărnii, au puţine calorii şi carbohidraţi, în schimb sunt surse de minerale dietetice şi vitamina B.

Ziua în care mulţumim poştaşilor

Ziua în care mulţumim poştaşilor (#ThankAMailCarrierDay sau #NationalThankaLetterCarrierDay) este cât se poate de actuală, întrucât primim scrisori şi alte documente prin poştă chiar şi în această eră tehnologică modernă.

Istoria, originea, fondatorul şi anul de când se sărbătoreşte această zi nu sunt cunoscute. Cu toate acestea, istoria serviciului poştal este mai veche decât credem. Există o menţiune potrivit căreia oamenii erau angajaţi pentru a livra scrisorile regale încă din anul 2000 î.Hr. Cel mai vechi document poştal înregistrat datează din anul 255 î.Hr. şi provine din Egipt.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zile mirifice pentru o zodie

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță. Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Revelații și optimism pentru o zodie

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Dezinformare pentru o zodie

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu frici și emoții

pixel