22 ianuarie - Celebrăm viaţa, degustăm sosuri picante şi răspundem "întrebărilor" pisicii
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. Ce se sărbătoreşte pe 22 ianuarie:

Ziua celebrării vieţii

#CelebrationofLifeDay a fost stabilită iniţial de preşedintele american Ronald Regan în 1984, sub numele de Ziua Naţională a Sfinţeniei Vieţii Umane, pentru a transmite un mesaj anti-avort. Ziua Celebrării Vieţii a devenit o zi în care sărbătorim atât viaţa copiilor, cât şi pe noi înşine, ajungând să semnifice tot ceea ce este bun în a fi în viaţă, conform site-ului nationaltoday.com.

Originile unei zile speciale dedicate celebrării vieţii pot fi identificate în filozofia recunoştinţei, o practică cu o istorie de milenii. Atunci când existenţa pare doar un exerciţiu de rezolvare a unei serii infinite de probleme, filozofia recunoştinţei încearcă să ne propună exerciţiul aprecierii a ceea ce avem în loc de a ne concentra pe ceea ce ne lipseşte în viaţă.

Fiecare viaţă este preţioasă, individuală şi un dar imens, aşa că această zi este un prilej pentru a o sărbători.

Ziua sosului picant

Ziua sosului picant (#HotSauceDay) este perfectă pentru cei care consideră că picant nu e niciodată suficient de picant pentru a simţi că le ia gura foc.

Inventatorul sau creatorul acestei zile este încă necunoscut. Însă utilizarea ardeiului iute şi altor condimente a început cu mii de ani în urmă, iar mulţi istorici sunt de părere că ardeiul iute s-a numărat printre primele plante cultivate de oameni.

În America de Sud şi Centrală s-au descoperit dovezi ale utilizării ardeiului iute în prepararea mâncărurilor încă de acum 6.000 de ani, însă planta a ajuns în Europa abia în secolul al XVI-lea, când exploratorii portughezi şi spanioli au început să aducă înapoi acasă tot felul de alimente neobişnuite din Lumea Nouă. Se crede că însuşi Cristofor Columb ar fi unul dintre primii exploratori europeni care a gustat ardeiul iute, potrivit daysoftheyear.com.

Sosul iute îmbuteliat a început să fie comercializat pentru prima dată în 1807, în magazine din statul american Massachusetts, iar în scurt timp a început să fie folosit tot timpul, la o mulţime de preparate.

Reţetele de sos din zilele noastre conţin o largă varietate de ardei, deşi entuziaştii se contrazic cu pasiune care soi face sosul mai bun. Cele mai folosite varietăţi de ardei sunt jalapeno, reaper, chili thailandez, ardei serrano sau ghost pepper. Cel mai iute ardei din lume este considerat Carolina Reaper, cu un scor de 2.000.000 de unităţi pe scara Scoville, care măsoară iuţeala ardeilor sau a altor alimente (un ardei jalapeno mediu are un scor de 3.500 spre exemplu).

Ziua în care răspundem întrebărilor pisicii

Ziua în care răspundem întrebărilor pisicii (#AnswerYourCatsQuestionsDay) se doreşte un exerciţiu care să îi încurajeze pe proprietarii de feline să afle mai multe despre comportamentul şi nevoile animalului lor de companie.

Pisicile sunt fiinţe complexe care pot fi afectuoase şi iubitoare, ca apoi să-şi schimbe complet starea. Sunt dotate cu o curiozitate naturală, le place să exploreze şi să-şi vâre nasul peste tot. Sunt independente şi hotărâte. Felul lor de a fi le face însă dificil de înţeles şi de aceea o zi în care îţi poţi imagina ce întrebări ţi-ar pune pisica ta poate fi un demers care să te apropie mai mult de animalul de companie.

Sărbătoarea a fost iniţiată de actorul american Thomas Roy şi soţia sa Ruth, administratorii site-ului wellcat.com, cunoscuţi pentru crearea şi a altor zile amuzante. Aceştia au decis să iniţieze o zi specială care să le ofere oamenilor oportunitatea de a înţelege mai bine pisicile. De ce îţi place să-mi faci fotografii cu aparatul acela care străluceşte în fiecare zi? De ce nu-ţi dai seama că sunt obosită de atâta mângâiat şi vreau doar să fiu lăsată în pace? De ce aduci oameni străini în casă, nu ştii că prezenţa lor mă nelinişteşte?, ar fi câteva dintre întrebările pe care ne putem imagina că le-ar pune o pisică stăpânilor săi, potrivit daysoftheyear.com.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Zeițele interioare ale fiecărei femei. Cu ce te identifici?

Cu ce zeiță semeni și ce spune asta despre tine?


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Ce aduce Marte în Berbec pentru Gemeni/Ascendent în Gemeni până în iunie

Pixabay.com

Ce trebuie să știe nativii din zodiacul chinezesc până pe 8 mai? Aveți mai multă putere!

Sursă foto: Pexels

Care sunt ZODIILE care vor avea cele mai LUMINATE sărbători

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop săptămâna 29 aprilie - 5 mai 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

pixel