21 ianuarie: Lună Nouă în Vărsător - "Este momentul pentru noi începuturi" - VIDEO
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Pe 21 ianuarie, vom avea prima Lună Nouă din 2023, în semnul Vărsătorului. Nu este un eveniment simplu, pentru că Luna va fi în opoziție cu Lilith (conjuncție cu Priap) și în sextil cu Jupiter din Berbec. Iată ce trebuie să știi!

Să ne amimtim că Luna Nouă reprezintă prima fază lunară a lunii - și cea mai ușor de ratat dacă nu eşti atent când are loc. În această fază, luna vine între soare și pământ și pare să dispară. Acest lucru se datorează faptului că partea umbrei lunii este orientată spre pământ, făcând luna invizibilă.

Odată cu Prima Lună Nouă din 2023, vine un moment bun pentru a ne face planuri sau pentru noi începuturi. Dar trebuie să avem grijă la motivația din spatele acestora. Pentru că dacă vom fugi de ceva ce nu știm să gestionăm, ne vom fura căciula singuri, este de părere astrologul Daniela Simulescu. Deci va trebui să găsim soluțiile pentru a ne vindeca mai întâi unele traume.

Când vorbim despre o Lună Nouă, este și o perioadă ideală pentru noi intenții sau ritualuri. Pe 21 ianuarie 2023, este în sfârșit momentul să ne gândim cu seriozitate la planurile pentru acest an, mai ales că începutul lui a debutat atât cu Marte, cât și cu Mercur, ambele retrograde.

La 21 ianuarie, aceste două planete vor fi în mers direct, iar asta este o veste bună. Nu mai suntem confunzi și înțelegem mai mult din ceea ce ne dorim să facem. Totodată, Luna Nouă în Vărsător ne vorbește despre deschidere, prospețime și relaxare. Vărsătorul reprezintă ceea ce este mai sus de cer, iar energia sa aduce în discuție revoluția, remixarea, inovația și prospețimea. Arhetipul Vărsătorului se ține departe de turmă.

Această Lună Nouă îi predă ștafeta lui Pluto, care intră în Vărsător pe 23 martie. Nu este o Lună Nouă simplă, ci poate fi folosită pentru a ne da seama ce vrem să facem cu viața noastră. Lasă deoparte rezoluțiile de la finalul anului 2022 și îndreaptă-ți atenția către altceva. Mai degrabă te poți gândi unde te vezi peste 5 sau 10 ani, ca să poți construi ceva. Dar nu la modul concret, pentru că Vărsătorul vorbește despre conștiință și deschidere.

Poți gândi că în 10 ani vrei să fii mai relaxat, mai pașnic, mai prietenos. Sunt ideale planurile de viitor legate de interiorul nostru, care țin de autenticitatea noastră.

Luna Nouă este în opoziție cu Lilith, conjuncție cu Priapul. Așa că, dacă vrei să-ți setezi anumite intenții sau manifestări, acestea pot fi legate de vindecare. Mai ales că Priapul reprezintă traumele din primii ani de viață. Să fii mai liber pe dinăuntru, mai detașat.

Această Lună Nouă în conjuncție cu Priap îți cere să-ți faci curaj să te schimbi pe interior și să evoluezi. Să privești lucrurile mai departe dincolo de ego-ul personal.

Acest aspect de pe data de 21 ianuarie are mult mai multă importanță în astrograma celor care au marcaj fix: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător. Aceștia pot scoate tot ce este mai bun din Luna Nouă în Vărsător. Își vor da seama că nu pot controla totul, că trebuie să schimbe ceva în viața lor.

Luna Nouă beneficiază și de un Sextil cu Jupiter, iar acesta este un aspect foarte bun. Așa că, dacă îți pui intenții legate de vindecarea sufletului, Jupiter, Marele Benefic, te ajută și îți dă un impuls. Este un moment oportun să renunțăm la lașitate și să ne acceptăm fricile și durerile. Chiar dacă rămânem cu ele, le putem ajusta și le putem purta ca atare.

În astrograma momentului, îl avem și pe Chiron, aproape de Casa a 7-a, deci proeminent. Și Chiron vorbește despre durere. Cei care ne iubesc ne pot face rău, chiar dacă nici nu ne așteptăm. Și noi înșine ne putem face rău. Și în acest caz, este momentul să nu mai fugim de durere. Trebuie să stăm, să o ascultăm și să facem pace.

Poate ești interesat și de: 20 de afirmații pozitive pentru iubirea de sine

Urmărește emisiunea completă despre Luna Nouă în Vărsător aici: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel