20 martie: Echinocțiul de primăvară. Astrologul Daniela Simulescu: "Se anunță un sezon special!" - VIDEO
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Astăzi, avem echinocțiul de primăvară! Așadar, începe primăvara din punct de vedere astronomic/astrologic. Iată ce ne spune astrologul DC News și redactorul-șef Astrosens.ro, Daniela Simulescu!

Vom avea o săptămână foarte importantă din punct de vedere astrologic!

Anul acesta, echinocţiul de primăvară are loc la 20 martie.

Odată cu echinocţiul de primăvară în emisfera de Nord, începe primăvara din punct de vedere astronomic! Durează aproximativ 92 de zile.Cuvântul "echinocţiu" derivă din cuvântul francez "équinoxe", care, la rândul lui, provine din latinescul "aequinoctium", format din "aequus" - "egal" şi "nox", "noctis" - "noapte".

Deci, Soarele traversează ecuatorul ceresc, trecând din emisfera australă a sferei cereşti, în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct, numit punct vernal, descrie mişcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină, la data respectivă, egalitatea duratei zilei cu cea a nopţii, indiferent de latitudine.

Echinocţiul de primăvară reprezintă momentul când Pământul este cel mai aproape de Soare şi, începând de la această dată, durata zilei va fi în continuă creştere, iar cea a nopţii în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc solstiţiul de vară.

Tot azi, Soarele intră în Berbec, deci începe zodia Berbecului. Trecem de la hibernarea din sezonul Peștilor, la nevoia de prospețime și acțiune a Berbecului. Primul semn al zodiacului este cel care ne ajută să spargem gheața, să facem primii pași și să ne ducem cu mult curaj după ce ne dorim.

Iată ce ne spune astrologul Daniela Simulescu! 

"Acest echinocțiu are mare influență până la următorul, cel de toamnă, care se va petrece atunci când Soarele intră în Balanță, în luna septembrie. Așadar, avem o perioadă destul de importantă la care să ne uităm. Dintre toate, echinocțiul de primăvară este cel mai important, fiindcă ne arată o nouă direcție. Intrarea Soarelui în Berbec funcționează precum un început de ciclu.

Uitându-mă în astrograma momentului, are un ascendent în Scorpion și ce mi-a atras atenția este faptul că guvernatorul ascendentului, Marte, este în Gemeni și este pe cuspida Casei 8, în conjuncție cu ascendentul echinocțiului.

Asta înseamnă că până în toamnă, se vor face foarte multe ajustări legate de taxe, de impozite, despre care auzim în Casa a 8-a. O să tot auzim discuții în aceste sectoare. Țineți-vă bine, fiindcă până în toamnă, în încercarea lor de a ține inflația sub control, tot timpul va fi nevoie să se corecteze ceva. 

După care, Soarele, care intră din Pești în Berbec, se află în Casa a 4-a. Este o casă destul de importantă, pentru că vorbește mult de stabilitatea noastră, de siguranță, de pilonii noștri și de ancorele pe care le avem ca popor. 

De aceea, foarte mulți oameni vor începe să își facă asigurări. Casa a 4-a în astrologie vorbește despre pământ, despre casă. Până în toamnă, va trebui să se găsească o măsură sau un manual care vor trebui să fie implementate în cazul unor probleme serioase, cum au fost cele din Turcia.

Ține cont și de un alt lucru. Marte, guvernatorul momentului, este în careu cu Neptun din Casa a 4-a. Inflația poate face ravagii, apar creșteri de preț exagerate și necontrolate. Totodată, tot ce înseamnă finanțare externă va primi anumite condiții. 

Să ne amintim și că, între cele două echinocții, la noi în țară vor apărea schimbări politice destul de importante, mai ales spre începutul verii. 

În astrograma momentului, îl avem și pe Pluto, pe Casa a 2-a. Așa că trebuie să ne gândim și la banii noștri, nu doar la cei ai țării. Foarte mulți români vor rămâne fără surse de venit și vor fi nevoiți să se reinventeze. Din fericire, plasarea lui Pluto în Casa a 2-a, chiar îi ajută pe cetățenii țării.

Este adevărat că și Saturn se află în aceeași casă în astrograma momentului și aduce destul de multe dificultăți. Însă, în această hartă, Pluto ne poate sprijini să o luăm de la zero. Așadar, dacă te afli într-un punct mai greu din punct de vedere financiar și se întâmplă ceva până în toamnă, nu îți face probleme, deoarece vei găsi finanțare sau resursele de care ai nevoie să o iei de la capăt.

Încearcă să nu te lași deznădăjduit dacă nu mai ai acces la banii pe care îi aveai înainte. Toate aceste astre îți arată că deciziile la nivel național ne afectează, dar suntem obligați să învățăm să gestionăm altfel banii. Având un ascendent în Scorpion în această hartă a echinocțiului, acest lucru vizează axarea pe ceea ce nu este superficial în viața noastră.

Pe scurt, când vrei să îți cumperi ceva, gândește-te clar dacă ai sau nu nevoie de acel lucru. În următoarele șase luni, trebuie să învățăm, pe plan personal, să apelăm la minimalism. Ca să te poți reorienta din punct de vedere financiar. 

Avem în plan și tot ce înseamnă resurse, hrană și agricultură. Trebuie să învățăm să cumpărăm produsele la prețul corect, să le cumpărăm de unde trebuie și să fie și sănătoase. Mai mult, piața imobiliară va trece prin suișuri și coborâșuri. În vară, vom avea și Venus retrogradă în Leu, în conjuncție cu Lilith și în careu cu Uranus, așa că trebuie să ai grijă dacă vrei să faci investiții în imobiliare. Sau măcar cere sfatul unor persoane avizate.

Următoarele luni sunt destul de zăpăcite pe planul imobiliarelor. Poate să apară și foarte multă confuzie, pentru că Luna este lângă Neptun, în Casa a 4-a. Nu te baza pe primele știri pe care le citești. 

S-ar putea să se analizeze foarte mult tot ce înseamnă toponimie, județe etc. După referendum, s-a descoperit că sunt niște localități care nu mai merită acest nume. Vor începe discuții și schimbări pe aceste zone.

Ai grijă pe plan personal. Nu cheltui bani aiurea, încearcă să fii mai minimalist, ai grijă la zona de imobiliare, dar și la cea cu instituțiile financiare. Casa a 8-a discută și despre bănci. Verifică atent actele, documentele. 

Altfel, echinocțiul reprezintă un moment minunat să o luăm de la capăt!”

Vezi emisiunea completa aici!

Citește și: Ce aduce Sezonul Berbecului pentru fiecare zodie/ascendent până pe 20 aprilie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Eclipsa de soare. OPT curiozități care te-ar putea fascina!

Azi, avem o Eclipsă de Soare/Lună Nouă în Berbec. Iată...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

pixel