21 Noiembrie – Intrarea în Biserică a Maicii Domnului sau Sărbătoarea Luminii. Rugăciunea plină de har de rostit AZI!
Ziua DJ-ilor
În cluburi, la petreceri şi chiar la nunţi, DJ-ii dansează în spatele platanelor cu gândul la următoarea melodie care va ţine mulţimea fericită şi binedispusă. Ziua DJ-ilor este un prilej de a celebra arta muzicii la platane şi de a ne aminti numele unor DJ legendari.
În urmă cu câteva decenii, munca DJ-ilor presupunea o colecţie masivă de discuri de vinil, copii suplimentare pentru cazul în care acestea se zgâriau, echipament costisitor şi un loc prevăzut cu dotări speciale. În ziua de astăzi oricine poate deveni DJ cu ajutorul unei aplicaţii şi a unor platane digitale, care pot reda fişiere muzicale direct de pe computer.
Primul DJ a apărut în urma unui experiment radio live. Un băiat de 16 ani pe nume Ray Newby a redat câteva discuri pe calea undelor, demarând o mişcare care s-a răspândit din California în lumea întreagă. Termenul disc jockey a apărut abia după circa 25 de ani când comentatorul radio Walter Winchell l-a folosit pentru a-i descrie pe cei care difuzează muzică în direct.
Albert James Freed (1921-1965), supranumit Moondog, a fost unul dintre pionierii muzicii la platane şi a popularizat termenul rock n' roll.
Pasionaţii pot celebra ziua DJ-ilor (#DiscJockeyDay) încercând să mixeze ei înşişi melodii cu ajutorul aplicaţiilor existente online în cadrul unei petreceri cu prietenii şi familia.
Ziua camerelor video cu casetă
Celebrată pe 20 ianuarie, Ziua camerelor video cu casetă (#NationalCamcorderDay) este un omagiu adus videografiei şi diverselor forme de înregistrări video neprofesioniste. Cine nu s-a uitat niciodată la emisiunea de televiziune cu filmuleţe de amator care aduce în prim-plan diverse momente jenante din viaţa personală, de la momente penibile din timpul balului de absolvire, la cascadorii periculoase care s-au terminat dezastruos sau accidente jenante?
Camera video cu casetă (camcorder) este un dispozitiv portabil, autonom, care captează şi înregistrează imagini video. Funcţiile avansate au evoluat odată cu diferitele versiuni ale dispozitivului. Versiunile iniţiale funcţionau pe baza unei casete video şi înregistrau semnal video analog. După 2006, au devenit populare înregistrările digitale odată ce caseta a fost înlocuită de medii de stocare digitale precum carduri SD sau memorie internă. Invenţiile recente capabile de înregistrări video includ camerele telefoanelor mobile şi camere digitale.
Ziua pasionaţilor de brânzeturi
Există puţine alimente care au o istorie la fel de bogată şi de extravagantă ca brânza. Unele regiuni de pe glob sunt extrem de protectoare şi de mândre când vine vorba despre brânzeturile pe care le produc şi foarte scrupuloase în ceea ce priveşte ingredientele şi tehnicile folosite.
De la brânzeturile Roquefort maturate în peşteri, brânza putrezită casu marzu, la brânza cheddar sau mozzarella, pe glob există cel puţin 2.000 de varietăţi de brânzeturi, iar Ziua pasionaţilor de brânzeturi (#CheeseLoversDay), celebrată pe 20 ianuarie, este un prilej de a sărbători această diversitate culinară uimitoare. Nu este însă rezervată doar connoisseur-ilor cu gusturi exotice, ci se adresează oricărei persoane dornice să deguste noi sortimente de brânzeturi.
Ziua greutăţii sănătoase la femei
Celebrată pe 20 ianuarie, Ziua greutăţii sănătoase la femei ne reaminteşte că un stil de viaţă sănătos nu se reduce la a avea o anumită greutate corporală şi ne îndeamnă să renunţăm la stereotipuri şi să ne simţim confortabil în propriile corpuri.
O greutate sănătoasă înseamnă greutatea optimă în raport cu tipul de corp, înălţimea, dimensiunile şi alţi factori. A duce un stil de viaţă sănătos presupune o alimentaţie sănătoasă, activitate fizică, somn odihnitor şi gestionarea situaţiilor stresante.
#WomensHealthyWeightDay nu este despre a număra caloriile, ci despre a consuma mai multe fructe şi legume, a fi activă cel puţin 30 de minute în fiecare zi, a nu discrimina şi a nu te compara cu alte femei, sugerează site-ul readunwritten.com.
Ziua internaţională a acceptării
Ziua internaţională a acceptării este dedicată incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi şi are în spate povestea emoţionantă a lui Annie Hopkins, fondatoarea organizaţiei 3E Love şi creatoarea Simbolului Internaţional al Acceptării, care înfăţişează un scaun rulant sub forma unei inimi.
Annie Hopkins, născută în 1984, a murit pe 20 ianuarie 2009 din cauza unor complicaţii neaşteptate apărute în timpul unei proceduri medicale de rutină. Fratele ei, Stevie Hopkins, care a ajutat-o să iniţieze 3E Love, şi-a luat angajamentul de a duce mai departe eforturile generoase ale surorii sale. La un an de la moartea lui Annie, Stevie împreună cu familia au iniţiat o zi internaţională (#DayofAcceptance) în semn de omagiu pentru viaţa şi activitatea acesteia.
Ziua aprecierii pinguinilor
Pinguinii sunt vietăţi interesante şi amuzante, unice din diverse puncte de vedere. Există peste 18 specii cunoscute şi au fost descoperite dovezi potrivit cărora unele dintre acestea au fost prezente pe Terra cu până la 65 de milioane de ani în urmă. Au devenit îndrăgite graţie numeroaselor reprezentări populare din filme şi poveşti pentru copii.
Însă nu toată lumea ştie că populaţia de pinguini se reduce la nivel global într-un ritm alarmant în fiecare an, iar Ziua aprecierii pinguinilor (#PenguinAwarenessDay ) îşi propune să aducă mai aproape de realitate percepţia generală a pinguinilor şi a problemelor care afectează specia.
Pinguinii sunt un fel de barometru al efectelor activităţii omului asupra regiunilor polare, potrivit oamenilor de ştiinţă. A trage un semnal de alarmă în legătură cu problemele acestei specii este aşadar o modalitate de a comunica pericolele iminente pe care le reprezintă încălzirea globală. Dacă oamenii văd cum sunt afectate aceste păsări, atunci poate ar fi mai motivaţi să facă schimbări în ceea ce priveşte propriul stil de viaţă.
sursa: Agerpres
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Mulți spun că are gust de...
Somnul este vital pentru...
Ceaiul verde este, pentru tot...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
2025 se apropie cu pași...