21 Noiembrie – Intrarea în Biserică a Maicii Domnului sau Sărbătoarea Luminii. Rugăciunea plină de har de rostit AZI!
Unul dintre cei mai îndrăgiţi autori de cărţi pentru copii din lume, Dr. Seuss, este celebrat în fiecare an pe 2 martie, data la care s-a născut, în 1904, în statul american Massachusetts.
Această zi, marcată prin hashtag-ul #DrSeussDay, este ocazia perfectă pentru ca tineri şi bătrâni să se delecteze cu unele dintre numeroasele cărţi semnate de acest autor prolific, sau cu producţiile cinematografice inspirate de acestea.
Dr. Seuss, pe numele său real Theodor Seuss Geisel, a fost scriitor, poet şi caricaturist. Cu toate că este cunoscut în special ca autor de cărţi pentru copii - a lansat nu mai puţin de patruzeci şi şase de cărţi dedicate celor mici - el a lucrat de asemenea ca ilustrator pentru campanii publicitare, dar a creat şi sute de caricaturi politice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, multe dintre acestea conţinând mesaje împotriva dictatorilor Mussolini şi Hilter.
Potrivit daysoftheyear.com, Dr. Seuss a fost şi un perfecţionist, obişnuind să arunce 95% din materialele pe care le crea înainte de a se hotărî asupra unei teme pentru o nouă carte, petrecând uneori până la un an scriind o singură poveste şi preferând să fie plătit la terminarea unei cărţi şi nu în avans.
Dr. Seuss a încetat din viaţă în 1991, în California, după ce timp de 87 de ani a avut un impact incredibil asupra a numeroase generaţii. Poveştile sa neobişnuite, pline de culoare şi cu tâlc sunt şi în prezent preţuite de cei mici şi de cei mari deopotrivă, fiind traduse în peste douăzeci de limbi.
Unele dintre cele mai cunoscute cărţi ale sale sunt "The Cat in the Hat" (1957), "How the Grinch Stole Christmas" (1957), "Green Eggs and Ham" (1960), "Hop on Pop" (1963), "Fox in Socks" (1965), "The Lorax" (1971) sau "Oh, the Places You'll Go!" (1990).
Mărunţişurile adunate în diverse colţuri din casă, garaj sau alte spaţii de depozitare şi toate acele obiecte care nu mai sunt folosite şi pe care se acumulează praful, au şi ele o zi specială, cel puţin în Statele Unite: Ziua vechiturilor (#OldStuffDay).
Fie că este vorba despre jocuri şi jucării, aparate stricate, haine, diverse accesorii sau dispozitive electronice demodate, Ziua vechiturilor este momentul perfect pentru a şterge praful de pe ele şi a le trece în revistă.
Pe lângă faptul că acesta poate fi un excelent prilej pentru a rememora amintiri frumoase, nu se ştie niciodată când puteţi da peste o "comoară" - o carte dragă din copilărie, poze vechi de familie, un obiect moştenit, îmbrăcăminte "vintage" care a revenit la modă, lucruri care pot fi donate sau o "piesă de muzeu", ce poate fi vândută colecţionarilor.
În această zi, iubitorii de tarte din Statele Unite celebrează unul dintre cele mai populare deserturi din această ţară: tarta cu cremă de banane, o sărbătoare însoţită de hashtag-ul #BananaCreamPieDay.
Acest desert gustos şi îndrăgit este foarte uşor de realizat, mai ales dacă aveţi un blat de tartă gata preparat. Acesta se umple cu cremă de banane, iar deasupra se pune un strat generos de frişcă.
Compoziţia, similară cu celebra creme patissiere, este de obicei obţinută dintr-un amestec de lapte, zahăr, făină, ouă, unt, vanilie şi, desigur, banane, având o consistenţă deosebit de cremoasă.
Versiunea britanică a acestei tarte cu cremă de banane se numeşte "banoffee", denumire inspirată din combinaţia de cuvinte "banana" şi "toffee" (caramel), acesta din urmă fiind adăugat reţetei americane, ca şi laptele condensat şi, uneori, îngheţata.
sursa: Agerpres
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Mulți spun că are gust de...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
2025 se apropie cu pași...