18 lucruri de știut despre Mercur retrograd în Fecioară. Cum ne pregătim începând de azi?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data actualizării:
Data publicării:
În astrologie, Mercur este planeta asociată cu comunicarea (atât verbală, cât și non-verbală), gândirea, luarea deciziilor și interacțiunile apropiate.

Mercur începe să retrogradeze de azi în semnul Fecioarei, până pe 15 august, când se va întoarce în Leu.

Ce trebuie să avem în vedere?

1. Arhetipul Fecioarei ne ajută să facem ajustări, să optimizăm și să îmbunătățim lucrurile. Totodată, acesta poate aduce critici și exigență. Atunci când Mercur se află în Fecioară, tendința este de a deveni repede nervos și anxios, ceea ce poate face această perioadă destul de epuizantă, cel puțin pe plan mental.

2. Retrogradarea lui Mercur în Fecioară va avea un impact semnificativ asupra celor cu semne mutabile în harta lor natală (Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești).

3. Mercur retrograd în Fecioară te poate face să te concentrezi asupra detaliilor și micilor erori. Este un moment bun pentru a revizui și a corecta aspectele minore ale vieții tale, fie că e vorba de muncă sau de relații personale.

4. Comunicarea poate deveni mai confuză sau ambiguă. Asigură-te că mesajele tale sunt clare și că înțelegi corect ce îți transmit ceilalți.

5. Acesta este un moment potrivit pentru a face reparații și pentru a aborda sarcinile de întreținere care au fost amânate. Poate fi nevoie să rezolvi probleme de funcționare a echipamentelor sau să îți reorganizezi spațiul de lucru.

6. Fecioara guvernează sănătatea și bunăstarea. Poate fi un moment bun pentru a revizui obiceiurile tale legate de sănătate și pentru a face ajustările necesare.

7. Este un moment potrivit pentru a reevalua planurile și proiectele tale. Poate fi nevoie să faci ajustări sau să reconsideri strategia pe care o urmezi.

8. În timpul lui Mercur retrograd, deciziile importante ar trebui amânate, dacă este posibil. Este mai bine să aștepți și să reflectezi înainte de a lua decizii majore.

9. Problemele tehnologice și defecțiunile echipamentelor pot fi mai dese. Fii pregătit să faci față unor eventuale întreruperi sau defecțiuni neașteptate.

10. Este o perioadă bună pentru a revizui documentele și contractele. Asigură-te că toate informațiile sunt corecte și că nu există greșeli care ar putea cauza probleme în viitor.

11. Poate că vei întâlni persoane sau vei relua proiecte din trecut. Aceasta este o ocazie bună pentru a rezolva problemele neterminate sau pentru a aduce claritate în relațiile anterioare.

12. Fecioara are legătură cu organizarea și tot ce ține de curățenie, așa că Mercur retrograd în acest semn poate fi un moment bun pentru a face o „detoxifiere mentală”, adică pentru a elimina gândurile negative și a îți clarifica obiectivele.

13. Este un moment propice pentru a-ți organiza spațiul de lucru sau pentru a implementa sisteme mai eficiente în viața ta de zi cu zi.

14. Poți descoperi cauzele ascunse ale problemelor și ai ocazia să le abordezi. Mercur retrograd în Fecioară te ajută să identifici și să rezolvi problemele acestea.

15. Fii atent la obiceiurile și rutinele tale zilnice. Este un moment bun pentru a evalua ce funcționează și ce nu, și pentru a face ajustări potrivite.

16. Poate fi necesar să te ocupi de aspectele financiare care necesită atenție, cum ar fi bugetul sau planificarea financiară pe termen lung.

17. În timpul lui Mercur retrograd, este important să exersezi răbdarea și să fii flexibil în fața schimbărilor și problemelor neprevăzute.

18. Între 22 noiembrie – 13 decembrie, Mercur va fi retrograd în Săgetător. Acest al doilea interval de retrogradare va influența din nou domeniile legate de eficiență personală și profesională, sănătate și planificare. Este un moment propice pentru a face ajustări și a reflecta asupra realizărilor anului și pentru a pregăti anul 2025.

Impactul lui Mercur retrograd asupra relațiilor. Pot apărea tensiuni, dar și șanse de reflecție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Sunt compatibili Leii și Racii? Ce provocări întâmpină?

Ce aflăm despre compatibilitatea dintre Berbec și Rac?

Arma secretă a zodiei Scorpion

Te-a rănit un Scorpion și ai rămas cu multe întrebări? Iată ce ar trebui să...



Cele mai noi articole

2025. An cu forță, curaj și oportunități pentru Taur și Rac

Aceste două zodii vor avea multe de pătimit în 2025,...


Top citite
freepik.com

Mai avem o lună cu Pluto în Capricorn! Fraze cheie pentru fiecare zodie

Sursă foto: Freepik

Venus în Scorpion până pe 17 octombrie. Iată beneficiile pentru fiecare zodie!

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie va avea ochelari de cal

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care va fi într-un labirint fără ieșire

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?