13 iunie: Înălţarea Domnului. Rugăciunea pe care este bine să o spui azi
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Înălțarea Domnului, cunoscută și sub numele de Ispas, este o sărbătoare creștină care comemorează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Învierea Sa. În tradiția ortodoxă și cea catolică, această sărbătoare este marcată la 40 de zile după Paști, ceea ce înseamnă că data variază în funcție de data Paștelui fiecărui an. În 2024, Înălțarea Domnului cade pe 13 iunie.

Înălțarea Domnului marchează momentul în care Iisus Hristos, după ce a petrecut 40 de zile pe pământ înviat, se înalță la cer în fața apostolilor săi. Acest eveniment este descris în Noul Testament, în cărțile Faptele Apostolilor (capitolul 1) și Evanghelia după Luca (capitolul 24). Conform tradiției creștine, înălțarea lui Iisus simbolizează încheierea lucrării Sale pe pământ și începutul unei noi etape în relația omenirii cu Dumnezeu.

Găsești alinare atunci când visezi o rudă decedată? Oprește-te! Sunt spirite cu planuri malefice!

În România, Înălțarea Domnului este marcată prin diverse tradiții și obiceiuri.

Participarea la slujba religioasă. Credincioșii merg la biserică pentru a participa la Sfânta Liturghie, unde se citesc pasaje din Biblie care descriu Înălțarea.

Pomenirea eroilor. În această zi, se pomenesc și eroii neamului românesc. În multe locuri din țară, se organizează ceremonii la monumentele eroilor și se depun coroane de flori.

Tradiții populare. În unele zone rurale, oamenii încă mai respectă vechile obiceiuri legate de această sărbătoare. De exemplu, se spune că cine râde sau se veselește în ziua de Ispas va fi vesel tot anul.

Bucate speciale. De multe ori, gospodinele pregătesc bucate tradiționale pentru această sărbătoare, inclusiv colaci și alte preparate care sunt duse la biserică pentru a fi sfințite.

Cum te poți lupta cu un demon? Fii protejat spiritual!

Rugăciune de Înălţarea Domnului

"Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Cel ce pogorându-Te din cer la cele de pe pământ ca om, ai înălţat, ca un Dumnezeu milostiv, firea noastră cea căzută, Cel Care apoi ai străbătut tăria cerului şi ne-ai unit pe noi cu Tatăl, la Tine cădem cu smerenie şi ne rugăm, Mântuitorule: trimite peste noi toţi Duhul Tău cel dătător de har, de lumină, de iubire şi de pace lăuntrică!

Goneşte de la noi, ticăloşii, gândurile rele care ne tulbură, căci ştii, Cunoscătorule de inimi, cât de mare este războiul lăuntric la care suntem supuşi. Vindecă rănile noastre sufleteşti şi luminează ochii cugetelor noastre!  

Tu ştii că însetează de Tine inimile noastre ca un pământ uscat! Aşadar, trimite harul Tău, Doamne, ca să ne sature foamea şi să ne adape setea, căci pe Tine Te dorim şi de Tine însetăm, Lumina Adevărului, Dătătorul mântuirii.

Ajută-ne, Doamne, să ne trezim din somnul greu al păcatului şi să ne înălţăm cugetele şi simţirile noastre la cer, pentru a ne împărtăşi şi noi de bucuria veacului ce va să fie. Amin!"

Îți sugerăm să vezi și: Amos, tarotolog: Karma este un bagaj! În urma unei acțiuni, vine răsplata sau plata!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

De ce ne îngăduie Dumnezeu mâhnirile și ispitele?

Ispitele, în context religios, sunt văzute ca provocări...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Ce spune data nașterii despre calitățile pe care le ai?

Iată cu ce abilități te-ai născut, conform numerologiei!


Top citite
freepik.com

Previziuni 2025 pentru TOATE zodiile. Anul marilor schimbări, cu provocări și momente inedite

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Relații neplăcute cu familia pentru o zodie

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu scapă de tristețe

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop 5 septembrie 2024. Zodia care primește un nivel crescut de atracție de la astre

pixel