11 rase de câini populare în România
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Câinele a fost mereu un aliat de bază al omului, inițial fiind domesticit pentru a avea rol de apărare a gospodăriei și a bunurilor în general.

Printre cele mai apreciate filme cu și despre câini lansate în ultimul deceniu se remarcă seria Câinele, adevăratul meu prieten, disponibilă pe una dintre platformele de streaming video online pe bază de abonament. Așa cum aflăm din titlu, accentul este pus pe relația puternică dintre om și câine, considerându-se că este vorba în acest caz de o prietenie absolut sinceră, dezinteresată, care nu poate fi compromisă în niciun fel.

Câinele a fost mereu un aliat de bază al omului, inițial fiind domesticit pentru a avea rol de apărare a gospodăriei și a bunurilor în general. Cu timpul, pe măsură ce societatea s-a dezvoltat, lumea modernă expune un statut destul de diferit al acestui prieten necuvântător al omului: (aproape) un membru de familie, respectat, iubit, apreciat și chiar răsfățat. 

An de an, pe 11 aprilie se sărbătorește Ziua Națională a Animalelor de Companie, un moment bun pentru a marca cele mai întâlnite rase de câini în România. Este vorba despre rase de top și nu despre un clasament în sine, căci preferințele publicului variază și nu există date tocmai recente cu privire la numărul de câini existenți din fiecare rasă în țara noastră. În plus, multe exemplare sunt de fapt metis, dar seamănă mai mult sau mai puțin cu una dintre rasele populare mai jos menționate:

Bichon maltez

 

Conform raportului pentru gestionarea Registrului de Evidență a Câinilor cu Stăpân din anul 2022, Bichonul maltez este rasa preferată de români, existând peste 122.000 de exemplare înregistrate. De altfel, un astfel de câine cu imagine adorabilă, precum o jucărie de pluș, este evident că se bucură de popularitate maximă. Plini de viață, sociabili, bichonii sunt ușor de îngrijit și au talia potrivită pentru a fi ținuți inclusiv în apartamente de bloc.

Conform raportului pentru gestionarea Registrului de Evidență a Câinilor cu Stăpân din anul 2022, Bichonul maltez este rasa preferată de români, existând peste 122.000 de exemplare înregistrate. De altfel, un astfel de câine cu imagine adorabilă, precum o jucărie de pluș, este evident că se bucură de popularitate maximă. Plini de viață, sociabili, bichonii sunt ușor de îngrijit și au talia potrivită pentru a fi ținuți inclusiv în apartamente de bloc.

Ciobănesc german

Cunoscut și drept "câine polițist", ciobănescul german este foarte inteligent, simplu de dresat și extrem de fidel, protejându-și foarte strict stăpânii. În ciuda puterii sale și a imaginii impunătoare, este sociabil și dornic de joacă și alergare cât mai mult timp. 

Ciobănesc românesc

De fapt, la această categorie menționăm două rase diferite: ciobănesc românesc carpatin și ciobănesc românesc mioritic. Ambele rase autohtone se remarcă prin talia mare, blana deasă și lungă, temperamentul energic. Ciobănescul mioritic are păr ondulat, ducându-ne cu gândul la lâna oilor, în timp ce câinele ciobănesc carpatin are părul mai drept.

Beagle

Farmecul acestei rase ține de imagine, dar și de curaj, inteligență și abilități. Originar din Anglia, Beagle-ul are corp robust, urechi mari, ochi cu expresie rugătoare. Adorabil, fără îndoială, ar concluziona orice iubitor de animale de companie!

Amstaff

Cunoscut sub denumirea de Amstaff, un câine American Staffordshire Terrier are statură medie, feroce, cu o eleganță specială. Provine din încrucișarea dintre un câine din rasa Bulldog și un câine din rasa Terrier. Cu personalitate puternică, acest câine este demn de a fi un paznic excelent, dar nu îi lipsesc deloc afecțiunea și spiritul ludic.

 

Yorkshire Terrier

Loial, jucăuș, prietenos, acest câine este apreciat la nivel internațional. Cu păr creț, ochi mari și o talie mică, dar robustă, Yorkshire Terrier este tot mai popular în rândul românilor, mai ales în mediul urban. Cântărește de obicei în jur de 3 kilograme, deci mai puțin decât o pisică obișnuită!

Bulldog englez

O altă rasă foarte populară în întreaga lume este Bulldogul englez - un câine afectuos, cu multă personalitate. A apărut și s-a dezvoltat în Anglia, unde este una dintre mascotele naționale. Imaginea sa ușor amuzantă atrage cu siguranță mulți fani, inclusiv pe rețelele sociale!

Rottweiler

Imagine serioasă, chiar amenințătoare, dar... extrem de jucăuș și loial mai ales față de persoana pe care o consideră a-i fi stăpân "principal". Rasa Rottweiler este cunoscută pentru forța, inteligența și devotamentul său față de stăpân. Acești câini masivi au o reputație de paznici loiali și protectivi, fiind utilizați adesea în scopuri de poliție și salvare. Rasa se regăsește și în jocuri pe mobil, de exemplu chiar în titlul dedicat - Rottweiler Dog Simulator - disponibil în Google Play.Un alt joc care se bucură de foarte multă popularitate, de această dată în rândul celor pasionați de online slots, este The Dog House Megaways de la Pragmatic Play, în care mai apar rase de câini precum Teckel, Pug și Shitzu.

Golden retriever

Foarte blând, răbdător, plin de afecțiune, acest câine este definiția perfectă a prieteniei. La origine, reprezintă de fapt o rasă de câini de vânătoare populari în Scoția. Acești câini sunt adorați pentru firea lor blândă, inteligența și capacitatea lor de a se integra perfect în orice loc. Cu un temperament plin de veselie și dornic de a-i face pe alții fericiți, Golden Retrieverii sunt printre cei mai iubiți și apreciați câini de companie din lume.

Cane Corso

Cunoscut și sub denumirea de Mastiff Italian sau Cane di Macellaio, câinele Cane Corso provine din Peninsula Italică. Un câine de companie foarte bun, Cane Corso se bucură de tot mai multă apreciere și în România. Este o rasă de câini inteligentă și demnă, cu o natură independentă.

Labrador retriever

Originar din Canada, labradorul retriever poate fi galben, negru sau maroniu. Este extrem de dinamic, adoră să alerge și să înoate. În trecut, era folosit de pescari la prinderea și scoaterea peștelui din apă, pe uscat. Este ușor de îngrijit, foarte iubitor, adoră plimbările lungi.

Numeroase evenimente dedicate câinilor sunt organizate și în România, sub forma unor concursuri la care posesorii de câini îi pot aduce pe aceștia pentru a fi în centrul atenției și pentru a se bucura de tratament special. Popularitatea evenimentelor cu animale de companie a determinat organizatorii PetExpo să închirieze în 2024 chiar Pavilionul Central de la Romexpo, demonstrând astfel că un astfel de eveniment reprezintă un show demn de a fi în centrul atenției. În programul evenimentului au fost incluse sesiuni legate de nutriție, frumusețe, sănătate, sport, adopții și entertainment.

Sursă foto: canva.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...

Chiromanție. Ce spune linia iubirii despre emoțiile tale?

Adesea considerată una dintre cele 3 linii cele mai...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


Top citite
Pixabay.com

Pluto retrograd din 2 mai! Schimbări puternice pentru toate zodiile

Sursă foto: www.freepik.com/

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Sursă foto: Pexels

Horoscop mai 2024. Vești nemaipomenite pentru Leu, Capricorn și Scorpion

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Tensiuni în cuplu pentru o zodie

pixel